Novice

Dodatek T tudi za Porscheja 718 Boxster in 718 Cayman

Po očitno dobrem odzivu trga na 911 Carrera T so Nemci zdaj sklenili uporabiti enak pristop tudi pri manjših bratih 718 Boxter in 718 Cayman ter ju ponuditi trgu s podobno oplemenitenim paketom dodatkov T.

Novinec v ponudbi je tehnično osnovan na vstopni različici Caymana in Boxterja, kar prinaša dvolitrski turboštirivaljnik nazivne moči 220 kW (300 KM) in 380 Nm navora. Tudi v obeh izpeljankah 718 T je motor moč združiti z ročnim šeststopenjskim ali 7-stopenjskim dvosklopkovnim PDK, pogon pa je vedno speljan na zadnji par koles. Glavni podatki o zmogljivostih ostajajo enaki izpeljankama brez tretmaja T in znašajo 4,9 sekunde trajajoč pospešek do 100 km/h (PDK 4,7 s) ter največjo hitrost 275 km/h.

Dodatek T primakne »navadnemu« Porscheju 718 še aktivno vzmetenje, ki približa njegov trebuh cestišču za 20 mm, v aktivne nosilce vpet motor, mehansko zaporo diferenciala in sistem aktivnega uravnavanja navora med pogonskimi kolesi (torque vectoring).

Slogovno so razlike zunaj razmeroma zadržane, saj omenjajo samo v sivo barvo Agate lakirani ohišji zunanjih ogledal in 20-palčna platišča odeta v lak podobno sivega leska. Tu so še črni zaključki izpušnih cevi in okrasne črte na boku avta z napisom »718 Boxster T« ali »718 Cayman T«. Znotraj je tretma T bolj izrazit, saj ga zaznamujejo športen volanski obroč, črna športna sedeža z vdelanim napisom 718 na vzglavnikih, pa črni sijoči vložki ter zapirala in obloge pragov z napisom »Boxster T« ali »Cayman T«.

Z namenom klestenja mase avta so umaknili tudi večopravilno enoto z radijem, a ga lahko na kupčevo zahtevo, na veliko presenečenje brez doplačila, normalno namestijo vsem, ki si bodo tega zaželeli. Glede cen so zaenkrat še redkobesedni, saj niso obelodanili konkretnih evrskih zneskov, a zagotavljajo, da bo dodatek T za kupce pomenil približno pet do deset odstoten prihranek kot v primeru, da bi enako opremili običajen 718 Cayman ali 718 Boxster.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Porsche.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Uber in Lyft pripravljata prvo javno prodajo delnic
Sedem desetletij Honde