Novice

Dominanten videz za prenovljeni Fordov poltovornjak Ranger

V Evropo prihaja prenovljeni poltovornjak Ford Ranger. Z novim obrazom in izboljšano motorno paleto bo prvič postavljen na ogled na avtomobilskem salonu v Frankfurtu.

V salone bo prenovljeni Ranger zapeljal proti koncu letošnjega leta, v Frankfurtu pa bo predstavljen v najvišji stopnji opreme Wildtrak, ki prinaša ekskluzivne karoserijske dodatke, posebno oblazinjenje v potniški kabini in nov oranžen barvni odtenek zunanjosti.

Različica Wildtrak se lahko pohvali še z edinstveno metalno-sivo barvo trapeziodne maske, kot tudi s posebno obarvanimi pokrovi stranskih ogledal, vratnih ročic, stranskih zračnikov, sank v kesonu in po posebnih zadnjih žarometih. Izstopajo tudi kvadratno oblikovane meglenke, 18-palčna aluminijasta platišča in grafike Wildtrak.V potniški kabini so nameščeni posebni sedeži v oranžni barvi, s čimer so vzpostavili barvno povezavo med notranjostjo in zunanjostjo. Na osrednji konzoli je nameščen 8-palčni zaslon na dotik.

Pod pokrovom motorja bodo, zahvaljujoč funkciji Auto-Start-Stop, izboljšanemu prestavnemu razmerju in optimiziranemu električnemu servo volanu nameščeni varčnejši dizelski agergati, ki naj bi porabili do 17 odstotkov manj goriva kot pri predhodniku.

Evropski kupci bodo lahko izbirali med dva različicama 2,2-litrskega agregata TDCi in 3,2-litrskim agregatom TDCi s 147 kilovati. Ford bo kupcem ponudil 6-stopenjski ročni ali samodejni menjalnik, v ponudbi pa bo poleg štirikolesnega pogona tudi možnost izbire pogona samo na sprednji kolesni par. Pri različici Wildtrak je štirikolesni pogon nameščen serijsko.

Ranger ostaja visoko zmogljivo terensko vozilo z 230-milimetrsko oddaljenostjo od tal, 28-stopinjskim vstopnim in 25-stopinjskim izstopnim kotom. Brez posledic lahko zapelje v vodo do globine 800 milimetrov, za izboljšan oprijem v najtežjih razmerah pa skrbi elektronsko nadzorovana zapora diferenciala.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Ford.)

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Lahko na reliju v Novi Gorici naši prekrižajo načrte Italijanu Scandolu?
Scandola suveren, Turk zmagovalec loterije nesreč