Novice

Državno prvenstvo v motokrosu 2013: Poročilo z 2. Dirke (2.6.2013): Stranska vas pri Semiču

Druga letošnja dirka za državno prvenstvo v motokrosu se je v idiličnem belokrajnskem okolju, na odlično pripravljeni stezi in v idealnih razmerah, odvila po pričakovanjih. Gledalci so videli atraktivne vožnje, vrhunec dirke pa je bil vsekakor obračun med Gerčarjem in Gajserjem, ki ta hip sodita v sam vrh svetovnega motokrosa. Na koncu je Gerčar z dvojno zmago dokazal, da je v odlični formi kar je velik obet za prihajajočo dirko MX3, ki bo 9. junija v Orehovi vasi!

Klemen, ki je obe vožnji vodil praktično od štarta do cilja je na hitri stezi, ki slovi po številnih skokih, dodobra izkoristil moč svoje 450 kubične honde in dokazal, da ni naključje, da je z minimalnim zaostankom trenutno drugi najboljši na svetu v kategoriji MX3.

Dirko je izkoristil za dober trening, seveda pa je s tem tudi utrdil svoje mesto na domači lestvici. Edini, ki ga je nekajkrat resneje napadel je bil mladi Tim Gajser, ki se je na koncu moral zadovoljiti z dvojnim drugim mestom. Tudi njega že čez teden dni čaka pomebna dirka za evropsko prvenstvo.

V uvodnih delih obeh voženj sta se v boj za vrh sicer vmešala še Matevž Irt in Jaka Može. Matevž, ki je bil tihi favorit za uvrstitev na stopničke tudi v Orehovi vasi prihodnjo nedeljo in je v drugi vožnji držal hud tempo vodilne dvojice, bo moral žal za nekaj časa počivati. Pri padcu na spolzkem delu ovinka je padel in si poškodoval koleno. Vsekakor nič kaj prida obet za nadaljevanje letošnje sezone. Matevžu želimo čim hitrejše okrevanje!

S tekočo a hitro vožnjo, si je tako na koncu prislužil tretje mesto ‘dolenjski projektil’ Jaka Može in dal domačinom velik razlog za veselje.

V ostalih kategorijah so favoriti ponovno ubranili svoj sloves, le v drugi najmočnejši kategoriji, torej v MX 125 in MX2 smo dobili novega zmagovalca, ki pa je na uvodni dirki v Brežicah manjkal. Aljoša Molnar ob slabem štartu Luke Kutnerja, ki je za povrhu še padel in odstopil, ni imel pravega konkurenta. Drugo in tretje mesto sta si razdelila Anej Doplihar in Aleksander Žafran. Prijetna popestritev te najštevilčnejše kategorije, kjer se je za štartno rampo postavilo kar 27 tekmovalcev je bila Francesca Nocera, sicer dekle Matevža Irta, ki je dirko v Semiču izkoristila za trening pred dirko za žensko svetovno prvenstvo v Orehovi vasi. Med fanti je zasedla odlično 15. mesto. Vsekakor upamo, da to vseh, ki jih je prehitela ne bo odvrnilo od dirkanja, ampak bo to še večja spodbuda.
Med fanti, ki vozijo na motociklih do 85 kubičnih centimetrov, sta se na prvih dveh mestih zamenjala Jan Pancar in Luka Milec. Na koncu je skupno zmago slavil Milec, saj gre ob enakem številu točk višje mesto tistemu, ki zmaga v drugi vožnji. Tretje mesto je z zanesljivo a hitro vožnjo osvojil Jaka Završan. Braniselj Staša je tokrat osvojila šesto mesto.

Do svoje druge zaporedne zmage v kategoriji do 65 kubičnih centimetrov je z dvojnim prvim mestom prišel vedno nasmejani Maks Mausser. Drugo in tretje mesto sta si ponovno (z enakim številom točk) razdelila najhujša tekmeca Matevž Robek in Gašper Polajžer.

Na dirki so se pomerili tudi trije dečki in deklica na 50 kubičnih dirkalnikih. Do svoje dvojne zmage je v atraktivnem dvoboju prišel Jaka Osek, drugo mesto je zasedel Jaka Peklaj, tretje Alja Gajser in četrto Rudolf Može. Najmlajše je ob progi bodril tudi Tim Gajser, ki si je tako tudi čisto od blizu ogledal kako napreduje njegova mala sestrica. Najmlajši, med katerimi je večina sedla na motor šele letos so bili seveda deležni bučnega aplavza, vsak od njih pa si je prislužil tudi čisto pravi pokal.

Med najstarejšimi ,torej med veterani je ponovno s lavil Bogomir Gajser, na drugo mesto je privozil Igor Pancar in na tretje najhitrejši slovenski poštar Alojz Vogrinc.

Naslednja dirka za državno prvenstvo, bo 25. junija pri Slovenskih Konjicah. Še pred tem velja vabilo vsem ljubiteljem motošporta, da pridejo navijat za naše fante, ki se bodo s svetovno elito pomerili 9. junija na radizelskih strminah.

Zmagovalci po kategorijah (MX DP – Semič):

DP 50: Jaka Osek
DP 65: Maks Mausser
DP 85: Luka Milec
ODP 125: Aljoša Molnar
DP veterani: Bogomir Gajser
ODP Open: Klemen Gerčar

Vir: AMZS Sport – MX press

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Žagar s tremi točkami z VN Velike Britanije
Vizionarski projekt nemške zvezne vlade Inteligentna energija: električni avtomobili z elektriko množic