Novice

Ekskluzivnost brez strehe: 300 primerkov Mercedes-Maybacha S 650 Cabriolet

Če želijo proizvajalci še nadgraditi vtis prestižnosti, ni boljšega od omejene serije. Tako ni dovolj, da imajo kupci veliko denarja, ampak morajo biti med prvimi oziroma najbolj vztrajnimi.

Ta koncept prav dobro razumejo tudi pri Daimlerju, zato bodo na avtomobilskem salonu v Los Angelesu predstavili omejeno serijo Mercedes-Maybacha S 650 Cabriolet, ki bo štela le 300 primerkov

Preobrazba iz Mercedes-Benzovega kabrioleta razreda S v izvedenko Maybach je od proizvajalca zahtevala nekaj sprememb zunanjosti in notranjosti ter, seveda, precej emblemov znamke Maybach. Tako so na sprednjem delu predrugačili reže za zajem zraka, mu namestili 20-palčna platišča s prepoznavnim znamkinim oblikovanjem, pod pokrovom motorja pa rohni 6-litrski twin-turbo dvanajstvaljni agregat, ki se lahko pohvali s 465 kW moči (630 KM) in 1.000 Nm navora. Pogonski sklop dopolnjuje 7-stopenjski avtomatski menjalnik.

Notranjost je oblikovalsko navtično navdahnjena z Mercedes-Benzovo študijo jahte Arrow 460-Granturismo. Perforirano usnje naj bi spominjalo na vodne slapove, ne manjka pa niti oznak znamke različnih vrst aplikacije, ki uporabnikom neprestano dajo vedeti, v kakšnem vozilu se razvajajo. Kot dodatek so v kabini oznake s številčenjem omejene serije.

Neto cena za redek primerek razkošnega kabrioleta bo nastavljena na, kako primerno, okroglih 300.000 evrov. Ob izbranem razkošju avtomobila bodo pri znamki izbrane kupce osrečili še s štiridelnim kompletom potovalne prtljage v barvi usnja notranjosti, pokrivalom za avtomobil v barvi strehe ter certifikatom, ki ga bo podpisal sam šef Daimlerja, Dieter Zetsche.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Daimler. Foto: Daimler.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nova generacija Mazdine prodajne uspešnice
Alternativni pogonski sklopi tudi v Škodah