Novice

Nova generacija Mazdine prodajne uspešnice

Pri japonskem proizvajalcu iz Hirošime so predstavili novo generacijo svojega srednje velikega športno uporabnega terenca CX-5, ki predstavlja enega pomembnejših modelov v njihovi paleti. Po pričakovanjih se oblikovno v precejšnji meri naslanja na manjši CX-3.

Mazdin model CX-5 je tako po zgolj štirih letih dočakal svojega naslednika, ki ga bodo javnosti predstavili na prihajajočem avtomobilskem salonu v Los Angelesu (18. do 27. november). Novi srednje veliki terenec, ki se v duhu novodobnega Mazdinega oblikovalskega jezika Kodo v veliki meri naslanja tudi na manjši CX-3 in večji CX-9, je ostal podobnih dimenzij kot predhodnik (zgolj 10 mm širši). Mazdini inženirji so hkrati premaknili stebrička A za 35 mm bolj nazaj, s čimer so poskrbeli za boljšo preglednost, spremembe pa so vidne še pri žarometih, ki so ožji, zaradi česar deluje novi CX-5 bolj dinamično.

Precejšnjo osvežitev je doživela tudi notranjost, kjer so prav tako vidni elementi iz nekaterih Mazdinih novejših modelov (Mazda 6). Med dodatno opremo bodo na voljo tudi že nekateri znani elementi iz manjše CX-3, kot npr. projicirni zaslon, ozvočenje BOSE z 10 zvočniki ter nekateri sodobni varnostno asistenčni sistemi (radarski tempomat, prepoznava prometnih znakov, ipd).

Pod motornim pokrovom bodo kupci lahko izbirali med agregati z Mazdino tehnologijo SkyActiv (bencinski 2,0-litrski ter 2,5-litrski ter dizelski 2,2-litrski), ki bodo sparjeni s 6-stopenjskim ročnim ali avtomatskim menjalnikom. Na voljo pa bo seveda tudi opcija štirikolesnega pogona.

Novi CX-5 bo na evropskem trgu na voljo v začetku prihodnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mazda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Samsung je novi lastnik Harmana
Ekskluzivnost brez strehe: 300 primerkov Mercedes-Maybacha S 650 Cabriolet