Novice

Elegantni koncept Genesis X

Prestižna znamka južnokorejske skupine je v Los Angelesu razkrila nov osupljiv koncept, ki bi ga v čim manj spremenjeni različici z veseljem videli na cesti.

Genesis je koncept označil kot njihov pogled na trajnostno naravnan luksuz v obliki visokozmogljivega električnega kupeja razreda Gran Turismo. Premierni nastop na strehi ene od stavb v Los Angelesu so pospremili s filmom Jasona Bergha, ki naj bi prikazal dinamiko kalifornijske avtomobilske kulture, Genesisov pionirski duh ter obljubo trajnostno vzdržne prihodnosti za vse.

Futuristični avtomobil za prihodnost je peti Genesisov koncept in se bo komu verjetno zdel celo najlepši do sedaj. Glavni oblikovalski element predstavljata dve vzporedni črti, ki se pojavljata na zunanjosti in v notranjosti koncepta ter naj bi utelešali oblikovalski jezik prihodnjih modelov znamke. Črka X v imenu koncepta po navedbah Genesisa simbolizira neznanega (skritega) junaka.

Pri proizvajalcu so se v uradnem sporočilu za javnost dodobra razpisali o oblikovalskih značilnostih Genesisa X, z izjemo dejstva, da gre za električno vozilo, pa niso posredovali nobenih tehničnih podatkov.

Avtomobilizem.com (Vir, foto, video: Genesis.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Znani so finalisti kategorij izbora za Svetovni avto leta 2021
Voltswagen: ponesrečena ideja za zbujanje pozornosti