Novice

Voltswagen: ponesrečena ideja za zbujanje pozornosti

Volkswagen of America je po tridnevni zmešnjavi pobeglih, neuradnih in uradnih izjav za javnost potegnil črto pod Voltswagen in priznal, da je bila štorija s spremembo imena zgolj prehitro lansirana prvoaprilska šala oziroma marketinška kampanja za model ID.4.

Očitno se pri Volkswagnu v ZDA niso dosti naučili iz novejše zgodovine. Logičen premislek in posvet med odločevalci bi bil verjetno dovolj za zaključek, da zaupanja ljudi v podjetje in njegove izdelke ne moreš pridobiti oziroma obdržati z lansiranjem lažnih novic čez uradne kanale za komunikacijo z mediji ter vztrajnim zagotavljanjem, da ne gre za predčasno objavo prvoaprilske šale. Poleg tega še otroci vedo, da so prvoaprilske šale sprejemljive samo na 1. april. Marketinške kampanje pa so naročene, označene in plačane, sicer gre za zavajanje javnosti.

“Oglaševalska kampanja v prvoaprilskem duhu” je v medijih obtičala podobno kot Ever Given v Sueškem prekopu. Morebitne ekonomske posledice sicer ne bodo primerljive z večdnevnim zastojem ladijskega prometa, so se pa zato ponovno odprle boleče zgodbe Volkswagna. Izraba uradnih sporočil za javnost je obudila različne vidike afere Dieselgate, nekaj pozorosti pa je spet dobil tudi neposrečen lanski oglaševalski spot, kjer ogromna bela roka kot lutko premika temnopoltega moškega ob novem Golfu. Tovrstne novice verjetno niso ravno dobrodošle za javno delniško družbo.

Voltswagen bomo zaenkrat upokojili kot šolski primer neprimerne komunikacije. Osredotočili se bomo na njihove izdelke in dejstvo, da je skupina Volkswagen v zadnjih letih vložila veliko napora in sredstev v transformacijo, ki odraža njihovo zavezo k trajnostno vzdržni mobilnosti prihodnosti, pa tudi odločno poslovno prevetritev z namenom ohranjanja stabilnosti v nestanovitnih razmerah avtomobilske industrije.

Volkswagen of America do trenutka objave te novice še ni posredoval uradne razlage, zato jo bomo dodali kasneje.

Urška Radolović (Slika: Volkswagen of America.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Voltswagen: ponesrečena ideja za zbujanje pozornosti"


golfabimu
3 leta 26 dni nazaj

Neumn marketing

 
Elegantni koncept Genesis X
Med proizvajalce električnih vozil tudi Xiaomi