Novice

Električni Aston Martin RapidE bo, a v zelo omejeni seriji

Pri Aston Martinu so potrdili, da bo koncept RapidE sicer prešel v proizvodnjo, a z zamudo ter v precej omejeni seriji 155 vozil.

Pred skoraj dvema letoma je Aston Martin predstavil koncept RapidE, ki so ga zasnovali na osnovi modela Rapid S v sodelovanju s podjetjem Williams Advanced Engineering, v tistem času pa so napovedovali, da naj bi prešel v proizvodnjo v roku dveh let.

Po prvotnih napovedih naj bi Aston Martin projekt povsem električnega Aston Martina uresničil v okviru partnerstva s kitajskim tehnološkim podjetjem LeEco, ki pa je v zadnjem času v precejšnjih finančnih težavah in se umika. Tako ostaja glavni partner v tehničnem razvoju Williams Advanced Engineering, za model RapidE pa razvoj dogodkov pomeni zamudo ter omejitev serije na zgolj 155 enot, kar znaša po navedbah Reutersa približno tretjino originalno načrtovane proizvodnje.

Serijska različica Aston Martina RapidE naj bi prišla na trg v letu 2019, pri čemer imamo trenutno zelo malo drugih informacij. Pri proizvajalcu so le napovedali, da naj bi RapidE v primerjavi z obstoječimi modeli znamke ponujal povsem edinstveno vozniško doživetje.

Andy Palmer, izvršni direktor Aston Marina, je v izjavi dejal: “Po razkritju koncepta RapidE v oktobru 2015 smo dosegli še en mejnik s potrditvijo, da bo prvi povsem električni Aston Martin prešel v proizvodnjo,” ter dodal: “RapidE bo prikaz Aston Martinove vizije, želje in sposobnosti za uspešno sprejetje radikalnih sprememb, z novo vrsto avtomobilov, ki bo ostala zvesta našim načelom in bo razveseljevala naše kupce.”

Aston Martin namerava samostojno financirati razvoj modela RapidE. Bolj konkretno pa je posledice omejitve serije Palmer komentiral v izjavi za Reuters: “Odločili smo se, da bomo naredili ta avtomobil redek, kar bo seveda povzročilo pritisk na zvišanje cene.”

Cena za RapidE naj bi se gibala v rangu 200.000 funtov, Aston Martin pa bo pričel sprejemati naročila (z vplačilom 10 % are) že naslednji mesec. Model bodo izdelovali v britanski tovarni Gaydon, kjer je tudi sedež proizvajalca.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Motor Trend. Foto: Aston Martin.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mala Seat Arona bo mešala štrene v izjemno konkurenčnem razredu
Ford Fiesta je končno pripravljena, da zavzame evropske ceste