Novice

Ford Fiesta je končno pripravljena, da zavzame evropske ceste

Ford bo po daljšem čakanju le začel s prodajo nove generacije Fieste, ki naj bi bila po trditvah proizvajalca najbolj tehnološko dovršen izdelek v svojem segmentu.

Kupci z različnimi okusi bodo lahko izbirali med različnimi oblikami Fieste, saj bo na voljo z dodobra založenim paketom Titanium, športnim ST-Line, premijskim Vignale, popolnoma osnovnim Style ali paketom Active, ki prinaša terensko preobleko. Naslednje leto bo ljubitelje malih športnih raket s 147 kilovati moči osrečila še Fiesta ST, kot pravijo pri Fordu, pa naj bi v naslednjih letih na ceste zapeljalo še več vozil s terensko obarvanim paketom Active.

Zdaj imamo Fiesto za vsakega voznika, z naprednimi tehnologijami in lastnostmi, o katerih je kupec majhnega avtomobila pred leti le sanjal,” je dejal Steven Armstrong, podpredsednik skupine Ford in predsednik Forda za Evropo, Bližnji vzhod in Afriko. Med poglavitne izboljšave spada občuten dvig kvalitete modela, saj potniška kabina ni le sestavljena tesneje, temveč naj bi pri izdelavi v primerjavi s predhodnico uporabili boljše materiale in bistveno povečali možnost personalizacije.

Na dolgem seznamu varnostno-asistenčnih sistemov velja izpostaviti izboljšano različico sistema za zaviranje v sili s prepoznavo pešcev, aktivni pomočnik za parkiranje, sistem za prepoznavo prometnih znakov in prilagodljivi tempomat. Fiesta bo lahko opremljena tudi z najnovejšo večopravilno enoto Sync3, ki podpira sistema Andoid Auto in Apple CarPlay ter zna poslušati zvočne ukaze. Zaslon na dotik se pohvali z velikoresolucijsko sliko in dvakratno svetilnostjo v primerjavi s konkurenco.

Pisano motorno paleto pričenja prisilno polnjen litrski EcoBoost agregat v treh različicah moči (74, 92 in 103 kW), ki sodeluje z novim šeststopenjskim ročnim menjalnikom (oziroma pri različici s 74 kilovati s 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom). 1,5-litrski agregat TDCi sedaj ponuja 63 kilovatov moči, pri Fordu pa so v ponudbo dodali še močnejšo različico z 88 kilovati. Osnovni bencinski agregat bo 1,1-litrski atmosferski trivaljnik s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom.

Nova Fiesta bo na evropske ceste zapeljala v prihodnjih mesecih.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Električni Aston Martin RapidE bo, a v zelo omejeni seriji
Aston Martin DB11 z Mercedesovim motorjem