Novice

Električni Morgan

Pri angleškem Morganu, butičnem proizvajalcu retro avtomobilov, na letošnjem avtomobilskem salonu ob Ženevskem jezeru predstavljajo svoje prvo povsem električno vozilo. Model EV3 lahko prevozi s polno baterijo okrog 240 kilometrov ter je ob tem tudi precej uren.

Pri Morganu so pri ustvarjanju svojega prvega električnega vozila vzeli za osnovo trikolesnik 3 Wheeler, ki so ga sicer predstavili že pred petimi leti na isti lokaciji, ter mu vgradili električni agregat, katerega napaja litij ionska baterija. Izjemno lahko vozilo, ki na tehtnici pokaže celo manj od 500 kilogramov, naj bi s pomočjo 63-»konjskega« motorja doseglo preko 145 km/h končne hitrosti ter potrebovalo zgolj 9 sekund za pospeševanje od 0 do 100 km/h.

Prototipno verzijo so sicer pokazali že na lanskem Festivalu hitrosti v Goodwoodu, v zadnji četrtini letošnjega leta pa naj bi pričeli s prodajo serijske različice prvim kupcem. Morganovi inženirji so se hkrati potrudili tudi v njegovi notranjosti z izborom  nadstandardnih materialov (les, brušen aluminij, medenina). Električni Morgan EV3 naj bi bil cenovno podobno pozicioniran kot običajno gnani 3 Wheeler, katerega je moč dobiti na angleškem trgu za 25.950 angleških funtov (cca. 32.950 evrov).

 Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Morgan.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Škoda VisionS v podrobnostih
Novi Renault Scenic v dvajsetih fotografijah