Novice

Novi Renault Scenic v dvajsetih fotografijah

Četrta generacija Scenica se ponaša z atraktivnim dizajnom in večjimi dimenzijami. Francoski proizvajalec pravi, da so ustvarili povsem nov segment, ki zaobjame tako razred enoprostorcev kot križancev.

Scenic je veliko novosti podedoval od koncepta R-Space, ki ga je Renault predstavil leta 2011. Oblikovalci Renault Scenic_2so uspešno združili linije enoprostorca in križanca ter tako poustvarili vtis, da je Scenic bistveno večji od prejšnje generacije. K temu pripomorejo tudi nova 20-palčna platišča, ki bodo serijsko nameščena na celotni paketni ponudbi. Izredno veliko dela so vložili v njegov videz in držo, predvsem zato, ker so želeli nov model prikazati v najlepši možni luči.

Pri Renaultu se strinjajo, da je bilo pomanjkanje izrazitega oblikovanja velika pomanjkljivost prejšnje generacije. Z ogromnimi platišči in lično strešno linijo jim je uspelo napraviti oblikovalsko mojstrovino. Opcijsko bodo kupcem na voljo žarometi LED, aluminijasta platišča z diamantnim vzorcem in dvobarvna zunanjost.

Oblikovno je Scenic napredoval tudi v potniški kabini, kjer so poustvarili vtis iz Espacea in potnikom zopet ponudili občutek sedenja v letalski kabini. Pri izdelavi potniške kabine so uporabili mehkejše plastike in boljše materiale.

Glavni povezljivostni element je R-Link druge generacije, ki deluje na 8,7-palčnem pokončno postavljenem zaslonu na dotik. Poleg glavnega zaslona je vozniku na voljo še 7-palčni zaslon, ki prikazuje vse funkcije vozila. Opcijsko je na voljo še projicirni zaslon.

Zdaj pa najpomembnejša stvar – Scenic ima 572 litrov prtljažne prostornine, ki se lahko razširi s podrtjem zadnje klopi v razmerju 60:40. Tako kot v Espaceu se lahko sedeži elektronsko podrejo s pritiskom na gumb.

Kupec bo lahko izbiral med šestimi dizelskimi inRenault Scenic_7 dvema bencinskimi agregatoma – motorno ponudbo in zasnovo si je namreč sposodil pri Meganu. Serijsko bodo agregati sodelovali s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, 6-stopenjski samodejni menjalnik je na voljo pri srednje močnem dizlu, medtem, ko je 7-stopenjski samodejni dvosklopkovni menjalnik na voljo izključno z najmočnejšim dizlom. Za varnost bo poleg številčne varnostne opreme serijsko skrbelo še šest zračnih blazin.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Renault.)

 

 

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Novi Renault Scenic v dvajsetih fotografijah"


JG2
8 leta 1 mesec nazaj

Mah dejte no “kar všečen”. Tale enoprostorec zgleda zelo korektno in moderno, točno tako kot mora mora biti modern družinski avto. Lahko samo čestitamo Renaultu saj to kar zadnja leta pošiljajo na trg je vredno bolj kot ne zgolj pozitivnih kritik.

xxl
8 leta 1 mesec nazaj

Aha,torej,ne smemo napisat,da je “kar všečen”,ampak,je “oh in sploh” ,verjetno.Bog ne daj,da bi kdo slučajno kaj pograjal.

RedBaron
8 leta 1 mesec nazaj

Kar všečen avto, sedeži izgledajo izredno dobri (tudi zadnji!!). Edino armaturka mi ne potegne najbolj…

xxl
8 leta 1 mesec nazaj

Čudno,ni videt,da bi imel za 100 l večji prtljažni prostor od Kadjara.Zadek bi lahko bil lepši,pa vendar,simpatičen kot celota.

 
Električni Morgan
Volkswagen Phideon je novi Phaeton za Kitajsko