Novice

Električni Renault Scénic bo razkrit septembra

Renault je s študijo napovedal septembrsko razkritje električnega Scénica v okviru dogodka mobilnosti IAA v Münchnu.

Študija Scénic Vision je pred dobrim letom predstavila prvi vpogled v Renaultove modele električnih križancev prihodnosti ter inovativno uporabo pogona na vodik. Prihajajoči Renault Scénic E-Tech electric bo sledil tej usmeritvi kot prvi serijski model v skladu z znamkino strategijo trajnostnega razvoja, ki sloni na treh stebrih: okolju, varnosti in vključenosti.

Zaenkrat so nam namenili nekaj fotografij avtomobila v maskirni preobleki. Z voznim parkom predserijskih primerkov se bo namreč skupina Renaultovih inženirjev poleti vozila po evropskih cestah. Že v začetku septembra pa bo model nastopil na svetovni premieri v Münchnu, kjer bo potekal mednarodni mobilnostni dogodek IAA Mobility 2023.

Predserijske avtomobile so izdelali v tovarni Douai ElectriCity ter jih prekrili s posebnim kamuflažnim vzorcem, ki so ga po meri zasnovali v oddelku Renault Design. Linije in motivi izhajajo iz Renaultovega zaščitnega znaka, gre pa za nadaljevanje pristopa, kakršnega so ga uporabili za prve testne primerke modela Mégane E-Tech electric.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Električni Renault Scénic bo razkrit septembra"


meganer
9 meseci 28 dni nazaj

Sej prodaja bo pa enaka novemu e-meganu.

Žal

mrtwelvetrees
9 meseci 29 dni nazaj

Vprašanje kakšna bo cena.

 
Sistem samodejne menjave voznega pasu še za evropske voznike Mercedesov
Petrol zaradi rekonstrukcije zapira edina bencinska servisa na ljubljanski obvoznici