Novice

Fiat Tipo bo iskal kupce v treh karoserijskih različicah

Evropski kupci ljubijo kombilimuzine in karavane, tega se zavedajo tudi pri Fiatu, zato so v Ženevo pripeljali nov model Tipo v dveh preoblekah – kombilimuzinski in karavanski.

Tipo je izredno pomemben član družine Fiat, saj bo kupce nagovarjal v enem najbolj popularnih evropskih segmentov. Konkurenca je izredno močna, saj je novi Renault Megane osvojil srca številnih ljudi, Opel Astra si je ponosno pripisala nagrado Evropski avto leta in kljub svoji starosti ostaja v glavni vlogi tudi Volkswagen Golf.

Italijanski proizvajalec je tokrat igral na varno karto ter pripravil vozilo, ki v oblikovnem smislu ne izstopa, a obenem nudi dovolj posebnih oblikovalskih značilnosti. Številni kupci cenijo praktičnost, prostornost, pri nekaterih pa je zelo pomembnem še racionalen dizajn. K sreči so imeli pri oblikovanju kombilimuzine in karavana manj dela, saj Tipo obstaja že v limuzinski različici, s katere so odstranili zadek, namestili dvižna prtljažna vrata in nove zadnje žaromete v obliki bumeranga. Tretji član družine Tipo se seveda ponaša z večjim prtljažnim prostorom in dodatnimi osnovnimi nosilci prtljažnika.

Motorno ponudbo bosta sestavljala dva dizelska agregata MultiJet II in dva bencinska agregata z močjo 95 in 120 KM. Sparjeni bodo lahko tako z ročnim 5- in 6-stopenjskim menjalnikom, kot tudi z 6-stopenjskim avtomatskim menjalnikom. Vse tri člane bodo izdelovali v turškem obratu v Bursi.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Fiat)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Fiat Tipo bo iskal kupce v treh karoserijskih različicah"


Ivan36
8 leta 26 dni nazaj

Saj nevem zakaj so sploh ukinili TIPO? BRAVA & BRAVO-Stilo ni bil popularen je pa zanesliv in jih je veliko na cestah?!

xxl
8 leta 27 dni nazaj

Karavan je še najbolj uspel.

Lignage
8 leta 27 dni nazaj

kombilimuzina je porazno oblikovana, še toliko bolj, če se zavedamo, da gre za Fiat. Ja, za Fiat! Uglavnem…, oblikovanje, ki so ga Korejci prerarsli z Lacettijem in Ceratom.

Polo78
8 leta 27 dni nazaj

Ko gledam predzadnjo sliko modre karavanske različice, zgleda prednji del od strani (pri lučeh) nenormalno podoben Passatu. Ampak samo ta detajl, da ne bo pomote. Sicer pa ne izgleda slabo in ob pametno postavljenih cenah bi se znal dobro prodajat.

 
Mercedes-Benz je prvič v zgodovini pripravil kabriolet razreda C
Po številnih napovedih je končno tukaj – Audi Q2