Novice

Po številnih napovedih je končno tukaj – Audi Q2

Po že prav smešni količini fotografij, ki so napovedovale novega člana družine Q, je končno prišel čas za uradno razkritje. Audijev Q2 je manjši kot A3 Sportback, tehta le 1.205 kilogramov, ponudbo sestavlja šest agregatov in ima za doplačilo na voljo štirikolesni pogon Quattro.

Novi član Audijeve družine Q je po zunanjem videzu malenkost drugačen od svojih večjih bratov in to ne le zato, ker je njihov najmanjši predstavnik. Oblikovalci so veliko pozornosti posvetili stebričku C, saj se zaradi drugačne barve jasno loči od ostale karoserije, nemški proizvajalec pa pravi, da s tem poudarjajo njegov športen značaj.

Audi Q2 ima spredaj nameščeno prepoznavno osemkotno masko hladilnika, medtem ko sprednji odbijač krasi podolgovati zračnik, ki se razteza od levega do desnega roba. Stranski del krasijo visoka bočna linija in plastični terenski dodatki, vidimo pa lahko tudi malenkost usločeno strešno linijo. Športni in terenski videz se prepletata tudi zadaj. Usmerjevalnik zraka in novi žarometi LED mu dajejo mladosten videz, zaščita blatnika pa poskrbi za zaščito podvozja pri terenski vožnji.

Mali kompaktni križanec bo na voljo izključno v petvratni različici in bo v dolžino meril 4.190 milimetrov, v širino 1.790 milimetrov in v višino 1.510 milimetrov. Medosna razdalja je dolga 2.600 milimetrov, prtljažni prostor ponuja 405 litrov prostornine, ki se lahko razširi na 1.050 litrov.

Kot že omenjeno, bodo kupci izbirali med šestimi različnimi agregati. Bencinski litrski trivaljnik TFSI, 1,4-litrski TFSI in najmočnejši dvolitrski TSFI agregat dopolnjujejo dizelski osnovni 1,6-litrski TDI ter dvolitrski TDI, ki bo na voljo v dveh različno močnih izvedenkah. Moč ponudbe se razpostira od 85 kilovatov (1.0 TFSI) pa vse do 140 kilovatov (2.0 TFSI). Pri osnovnih različicah je na voljo 6-stopenjski ročni menjalnik, ki ga za doplačilo lahko zamenja 7-stopenjski dvosklopkovni menjalnik. Prav tako bo osnovno ponudbo tvoril dvokolesno gnani Q2, za doplačilo pa bo na voljo štirikolesni pogon quattro.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Fiat Tipo bo iskal kupce v treh karoserijskih različicah
Honda s prototipom napoveduje atraktivno deseto generacijo Civica