Novice

Fiatov škorpijon z več moči in prenovljenim videzom

Končno je na svoj račun prišel tudi mali Abarth, ki se je pridružil prenovljeni družini 500. Popravki tokrat niso le lepotni, saj je nabriti škorpijon pridobil tudi nekaj dodatne moči.

1,4-litrski prisilno polnjeni bencinski agregat T-Jet ima sedaj v osnovni različici 595 Elaborabile 108 kilovatov moči (5 kW več kot prej) in pri 595 Turismo 123 kilovatov moči (4 kW več kot prej). Najmočnejša različica ostaja Competizione, kjer pa se moč motorja ni spremenila. Serijsko se moč na sprednji kolesni par prenaša preko 5-stopenjskega ročnega menjalnika, na spisku dodatne opreme pa je tudi robotiziran menjalnik z obvolanskimi prestavnimi ročicami. Prvič bo pri različici Competizione na voljo mehanska delna zapora diferenciala, ki si jo bo sposodil s skoraj dirkalnega modela 695 Biposto.

Za boljše vozne lastnosti skrbijo Konijevi FSD blažilniki, vendar le pri paketih Turismo in Competizione. Slednja se lahko pohvalita tudi z zmogljivim izpušnim sistemom Record Monza z dvema nastavitvama.

Zunanji videz krasi nov sprednji odbijač z večjo odprtino za zajemanje svežega zraka, ki za 18 odstotkov izboljša hlajenje; 17-palčna platišča so v primerjavi s prejšnjimi lažja za 7 odsotkov in nudijo do 50 odstotkov večji pretok zraka. Nikakor ne smemo pozabiti ogromnega difuzorja, ki se razteza čez celoten zadnji odbijač. Sprednje in zadnje luči se ponašajo z enakim dizajnom kot pri prenovljenem modelu 500. Nova je tudi izbira zunanjih barv, kjer se bodo kupci lahko odločali med Modena Yellow, Abarth Red in tribarvnima Iridato White in Scorpione.

Osnovna različica Elaborabile prinaša sedeže iz blaga, vendar s povečanim bočnim oprijemom. Boljše opremljeni različici krasijo dodatki iz ogljikovih vlaken ter usnjeno oblazinjenje. Najmočnejši paket Competizione je pridobil še nove dirkalne varnostne pasove. Za zabavo skrbi nova generacije večopravilne enote uConnect v dveh velikostih. Osnovno bo v armaturni plošči nameščen 5-palčni zaslon na dotik, za doplačilo pa bo na voljo 7-palčna enota.

Prenovljeni škorpijon naj bi v prodajne salone zapeljal junija.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Fiat)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nissan je postal največji lastnik Mitsubishija
Volvo preko Snapchata napoveduje nova V40 in XC40