Novice

Fiatov Talento

Pri torinskem Fiatu so obudili ime Talento, ki so ga med leti 1989 ter 1994 uporabljali pri dostavniškem Ducatu s krajšim medosjem, ter z njim poimenovali svoje novo lahko gospodarsko vozilo. Pri omenjenem vozilu gre za projekt, v katerem so se povezali trije avtomobilski koncerni.

Fiat Talento, ki je pred 27 leti dobil ime po antični denarni enoti, je izpeljanka Renault Traffica, Opel Vivara ter prihajajočega Nissana NV300. Novega Fiata, ki sicer zamenjuje model Scudo, bodo sestavljali v Renaultovi tovarni v Sandouvilliu na severozahodu Francije, pri čemer se bo od ostalih modelov ločil zgolj po sprednji maski, drugačni obliki platišč ter spremenjenih odbijačih.

Novo Fiatovo gospodarsko vozilo, ki bo pozicionirano med modeloma Doblo Cargo in Ducato, bo na voljo z dizelskimi agregati z enojno oziroma dvojno turbino z močjo do 145 konjskih moči, ki bodo sparjeni zgolj s 6-stopensjkim ročnim menjalnikom. Naročniki pa bodo lahko glede na svoje potrebe izbirali različne karoserijske različice (furgon, dvojna kabina, …).

Ostalih tehničnih lastnosti pri Fiatu zaenkrat še niso izdali, znano je le to, da bo na prodaj v drugi polovici letošnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Fiat.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kako izbrati najboljšega manjšega križanca?
Trije glavni favoriti za dirko 24 ur Le Mansa