Novice

Flota 651 Mitsubishijev Outlander PHEV za ukrajinske policiste

Mitsubishi je preživljal že boljše čase, a zaradi svojega terenskega priključnega hibrida lahko vidi luč na koncu tunela. Outlander PHEV je zelo popularen na številnih trgih, še posebej v Evropi, njegovo priljubljenost pa bo dvignilo še naročilo ukrajinske vlade, ki za državno policijo potrebuje 651 primerkov.

Avakov TwitterArsen Avakov, ukrajinski minister za notranje zadeve, je novico sprva oznanil na Twitterju in dodal povezavo, kjer je na voljo več informacij. V sklopu kjotskega protokola se ”Natspolitsiya” upira staranju voznega parka in zamenjuje starejše službene modele proizvajalcev UAZ in AvtoVAZ za bolj ekološko usmerjeno rešitev.

Prenovljeni Outlander PHEV se je nedolgo nazaj predstavil tudi slovenski publiki, zdaj pa ga bodo spoznali še ukrajinski policisti. Njegov štirikolesni pogon sestavljajo dva elektromotorja, na sprednji in zadnji osi, ter bencinski dvolitrski motor MIVEC, ki je prilagojen za pogon generatorja ter deluje kot pomoč prednjemu elektromotorju. V električnem načinu lahko prevozi do 35 kilometrov.

Avakov je v izjavi zapisal: ”Gospodje ukrajinski policisti! Dobili boste 651 novih in unikatnih, modernih, okolju prijaznih hibridnih križancev Mitsubishi Outlander PHEV. Ljudje v Ukrajini upajo, da boste vredni te inovacije. Služite častno.”

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Mitsubishi)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Poklon legendi: Lamborghini Miura
Ford namenja prenovljen dizelski agregat modelom Mondeo, S-MAX in Galaxy