Novice

Ford namenja prenovljen dizelski agregat modelom Mondeo, S-MAX in Galaxy

Ford bo v modele Mondeo, S-MAX in Galaxy začel vgrajevati prenovljen varčnejši dvolitrski dizelski agregat TDCi.

Fordovim inženirjem je uspelo z majhnimi popravki motornega računalnika na dvolitrskem dizelskem agregatu TDCi, ki sodeluje s 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom PowerShift, zmanjšati povprečno porabo in za sedem odstotkov znižati izpust emisij CO2. Prenova je prinesla še optimiziran blok motorja, spremenjene glave batov, izboljšan vbrizg goriva in lovilec v izpušnem sistemu, ki naknadno zmanjša izpust emisij.

Spremembe se nanašajo na motorja z močjo 110 in 132 kilovatov. A Fordove novosti se tukaj ne zaključijo. Skupaj s prenovljenim motorjem prihaja v Mondea, S-MAXa, Galaxyja in Mustanga še najnovejša večopravilna enota Sync 3.

”Kombinacija prisilno polnjene zmogljivosti, majhne povprečne porabe in nenaporne vožnje poskrbi, da je naš pogonski sklop 2.0 TDCi PowerShift priljubljen pri kupcih, ki zdaj pridobijo še nižje obratovalne stroške,” je dejal Roelant de Waard, podpredsednik marketinga pri Ford Europe. ”S sistemom Sync 3 lahko vozniki nezaznavno integrirajo njihov pametni mobilnik z vozilom in opravljajo klice, odgovarjajo na sporočila ter varno uporabljajo njihove priljubljene aplikacije s pomočjo govornih ukazov.”

Ford Mondeo s prenovljenim dizelskim agregatom in samodejnim menjalnikom sedaj v povprečju porabi 4,6 litra na 100 prevoženih kilometrov in proizvede 120 gramov CO2. S-MAX porabi okroglih pet litrov, največji Galaxy pa 5,2 litra.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Ford namenja prenovljen dizelski agregat modelom Mondeo, S-MAX in Galaxy"


RedBaron
3 leta 11 meseci nazaj

Kaj pa v kombinaciji z ročnim menjalnikom, tam pa ni sprememb?

3 leta 11 meseci nazaj

Prenova motorja je verjetno generalna, kar se tiče porabe sem šla preverjat za Mondeo, pri ročnem menjalniku z omenjenima izvedenkama 2.0 TDCi ni videt izboljšav; enako velja za verzijo ECOnetic.

mrtwelvetrees
3 leta 11 meseci nazaj

Upam da so popravili odzivnost ekrana na dotik… če niso… pol je to velik minus.

 
Flota 651 Mitsubishijev Outlander PHEV za ukrajinske policiste
Povsem prilagodljivi žarometi LED za Opel Zafiro in Mokko X