Novice

Ford bo prodajal nadomestne dele za popravila vozil konkurenčnih znamk

Ford s predstavitvijo znamke nadomestnih delov Omnicraft za vozila drugih znamk odpira vrata novim strankam, ki jih za začetek vabijo v svoje servisne delavnice, kasneje pa morda tudi v salone novih vozil.

Ford z uvedbo znamke Omnicraft širi svoje storitve poprodaje na področje neoriginalnih nadomestnih delov za vozila drugih znamk. S tem naj bi po napovedih predstavnikov znamke razširili delovanje svojih servisnih partnerjev na popravilo kar 85-90 odstotkov vozil konkurenčnih znamk, kar naj bi v delavnice pritegnilo precej novih strank.

Za poprodajni del Forda je znamka Omnicraft prva nova znamka po kar 50 letih, dele za vozila Ford pa tržijo pod uveljavljeno znamko Motorcraft.

Nadomestne dele bodo izdelovali Fordovi dobavitelji, pri znamki pa zatrjujejo, da jih bodo tržili po cenah, ki bodo zanimive tako njihovim pooblaščenim partnerjem kot tudi neodvisnim servisnim delavnicam. S prodajo nadomestnih delov Omnicraft bodo začeli v mreži znamk Ford in Lincoln na glavnih svetovnih trgih obeh znamk. Poslovnemu modelu v prid govori tudi podatek, da se povprečna starost vozil na zrelih avtomobilskih trgih, kot so Združene države in trgi Evrope, povečuje, kar posledično prinaša večanje potreb po nadomestnih delih.

Prve pošiljke naj bi vključevale najpogostejše dele, kot so na primer oljni filtri, zavorne ploščic, rotorje, zaganjače in alternatorje.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News Europe. Foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Bi Nissan Juke lahko ostal brez dizelskega motorja?
Mitsubishi najavlja kompakten športni terenec