Novice

Bi Nissan Juke lahko ostal brez dizelskega motorja?

V pričakovanju druge generacije Nissana Juke se med drugim pojavljajo ugibanja, da v ponudbi ne bo več dizelskega motorja.

V španskem mediju Motor.es so zapisali, da naj bi bile Nissanove prihajajoče izvedenke bencinskih motorjev tako učinkovite, da bodo iz ponudbe povsem izrinile dizelske alternative. Po drugi strani pa to ne pomeni, da pri japonskem proizvajalcu ne bodo uvedli katero izmed različic elektrifikacije pogona, med drugim se na tem področju omenja tudi uporaba obstoječih Mitsubishijevih rešitev (na primer priključno hibridni pogon iz modela Outlander) oziroma povsem električna izvedenka.

Nova generacija modela Juke bo zasnovana na koncernski platformi CMF-B, ki si jo deli z Renaultom Clio ter Nissanom Micra. Po pričakovanjih naj bi bil Juke v primerjavi z obstoječim modelom širši, nižji, posledično bolj dinamičnega videza ter bolj prostoren v potniški kabini.

Ob ostalih odprtih vprašanjih ni jasno niti to, po katerem konceptu naj bi se zgledovali pri zunanjem oblikovanju druge generacije Jukea (na sliki je koncept Nissan Kicks), če verjamemo govoricam, pa naj bi prevzel kar nekaj potez nove generacije Micre. Za konec prihajamo še do nepotrjenih informacij, da naj bi se predstavitev, ki jo je javnost pričakovala kasneje v letošnjem letu, še nekoliko zamaknila v prihodnost.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Nissan.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Petrol in Volkswagen širita polnilno infrastrukturo v mestnih središčih
Ford bo prodajal nadomestne dele za popravila vozil konkurenčnih znamk