Novice

Ford Edge odslej tudi za evropske kupce

Ford bo med drugim na avtomobilski salon v Frankfurtu pripeljal model Edge, prilagojen potrebam evropskih kupcev.

Edge bo v Fordove salone zapeljal na začetku prihodnjega leta in bo eden izmed petih povsem novih ali preoblikovanih športnih terencev, ki bodo v naslednjih treh letih zapeljali na evropska tla. Ameriški proizvajalec vozil do leta 2016 načrtuje dvig prodaje športnih terencev za 200 odstotkov. Poleg modela Edge bosta v Frankfurtu predstavljena še prenovljena Kuga in EcoSport. Oba modela bosta kupcem na voljo že proti koncu letošnjega leta.

Novi Fordov terenec Edge bo imel nameščen standardni pametni štirikolesni pogon, ki meri oprijem posameznega kolesa na vsakih 16 milisekund in prinaša nemoten prenos navora s sprednjega kolesnega para na zadnji kolesni par. Ford hitro širi tudi svojo paleto modelov s štirikolesnim pogonom, ki so v Evropi čedalje bolj priljubljeni. S prihodom modela Edge in povsem novega športnega Focusa RS v začetku naslednjega leta, bo Ford nudil pogon na vsa kolesa (AWD) oziroma štirikolesni pogon (4WD) z osmimi modeli – kar pomeni skoraj 50 odstotkov celotne palete – medtem ko so bili leta 2012 na voljo samo trije modeli s tovrstnim pogonom.

Ford pričakuje, da se bo v Evropi prodaja vozil s štirikolesnim pogonom povečala za kar 50 odstotkov (s 46.000 vozil leta 2014 na 70.000 vozil leta 2016).

Kupci bodo lahko izbirali med dvema  dvolitrskima dizelskima agregatoma Duratorq. Prvi bo imel nazivno moč 132 kilovatov in 400 njutnmetrov navora ter nameščen 6-stopenjski ročni menjalnik, močnejši pa 152 kilovatov, 450 njutnmetrov navora in ročni 6-stopenjski menjalnik ali samodejni 6-stopenjski menjalnik z obvolanskimi ročicami.

“Globalno je bil Ford desetletja na čelu proizvodnje SUV-jev, zdaj pa je poskrbel še za evropsko paleto z elegantnim oblikovanjem, dinamičnostjo osebnih vozil in varčno porabo goriva, kar so ključni dejavniki priljubljenosti športnih terencev v Evropi,” je povedal Jim Farley, predsednik in izvršni direktor Forda Evropa. “Z rastjo povpraševanja po SUV-jih se bo širila tudi Fordova ponudba – od robatih terencev, ki pripeljejo kamorkoli, do športnih modelov v skladu z urbanim življenjskim slogom.”

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Jubilejni Golf GTI Clubsport
Najbolj prestižen terenec Bentley Bentayga nared po treh letih razvoja