Novice

Jubilejni Golf GTI Clubsport

Volkswagen je predstavil koncept Golf GTI Clubsport.

Golf GTI Clubsport je izdelan ob štiridesetletnici te športne kombilimuzine in sledi posebnim izvedenkam GTI Anniversary, ki so bile izdelane ob 20-, 25-, 30- in 35-letnici. Golf Clubsport poganja dvolitrski prisilno polnjeni štirivaljni agregat s 195 kilovati, zato gre za najmočnejši Golf GTI vseh časov.  A to še ni vse. Avto je opremljen s posebno funkcijo, ki poveča moč motorja za 10 odstotkov na 213 kilovatov za 10 sekund. Vse, kar mora storiti voznik je, da pritisne stopalko na plin do konca.

Zahvaljujoč dodatni moči potrebuje Golf GTI Clubsport z nameščenim DSG menjalnikom za pospeševanje od 0 do 100 km/h 5,9 sekunde, z ročnim menjalnikom pa desetinko več. Kljub impresivnim številkam je normirana poraba 6,7 litra na 100 prevoženih kilometrov, proizvede pa 155 gramov škodljivih emisij CO2.

Poleg dodatne moči je bolj poudarjen tudi zunanji videz. Aerodinamični paket vsebuje popolnoma nov sprednji odbijač, stranske pragove, zadnji strešni usmerjevalnik zraka in difuzor. Serijsko so nameščena kovana 18-palčna aluminijasta platišča, opcijsko pa so na voljo še 19-palčna. Črno-belo kombinacijo dopolni stranska črna črta, ki je tam po vzoru originalnega Golfa GTI iz leta 1976.

K ostalim spremembam sodijo svetleči črni pokrovi stranskih ogledal, spremenjen videz in velikost zaključkov izpušnih cevi ter zatemnjeni zadnji žarometi. V potniški kabini Clubsport so nameščeni školjkasti sedeži z rdečimi kontrastnimi šivi, prestavna ročica z motivom golf žogice in različne oznake, ki poskrbijo za večjo ekskluzivnost notranjosti.

Volkswagen bo Golfa GTI Clubsport predstavil na avtomobilskem salonu v Frankfurtu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Toyotin Prius je za 10 odstotkov bolj varčen in 100 odstotkov bolj zabaven
Ford Edge odslej tudi za evropske kupce