Novice

Ford in Volkswagen bosta sodelovala v segmentu lahkih gospodarskih vozil

Družbi Ford in Volkswagen sta najavili novo strateško partnerstvo, s katerim nameravata učinkoviteje znižati stroške razvoja naslednje generacije lahkih gospodarskih vozil, kjer so zahteve trga po učinkovitejših, čistejših vozilih vse večje.

Partnerstvo naj bi bilo namenjeno izključno razvojnemu področju, saj ne nameravajo spreminjati medsebojnih lastniških deležev, kot na primer pri zvezi Renault-Nissan-Mitsubishi. Po besedah Jima Farleya, odgovornega za globalne trge, je Ford zavezan ostati v čim boljši poslovni formi ter čim bolje izkoristiti različne poslovne modele, kar vključuje tudi sodelovanje s partnerskimi podjetji s ciljem izboljšanja učinkovitosti.

Farley dodaja: “Načrtovano sodelovanje s skupino Volkswagen je primer, kako lahko izboljšamo poslovanje in obenem ustvarimo zmagovalno kombinacijo produktov ter razširimo svoje zmogljivosti.”

Ob tem je Thomas Sedran, vodja strateškega oddelka pri skupini Volkswagen, podal stališče druge strani dogovora: “Zahteve trga in naših strank se spreminjajo z neverjetno hitrostjo. Da bi bili lažje kos novim izzivom, je zelo pomembno, da pridobimo primerno prilagodljivost v povezovanju. To je tudi eden od ključnih elementov strategije skupine Volkswagen do leta 2025, morebitno sodelovanje s Fordom pa vidim kot priložnost, da povečamo konkurenčnost obeh podjetij na globalnih trgih.”

Čeprav zaenkrat omenjajo sodelovanje samo na področju raziskav in razvoja, pa bi lahko partnerstvo obema podjetjema prineslo tudi boljši dostop do globalnih trgov. Kot vemo, je Volkswagen dobro zastopan na trgih v Evropi in Aziji, medtem ko Ford pokriva velik del ameriškega trga.

Vzporedno seveda obe podjetji vodita različne razvojne projekte, skupina Volkswagen se posveča električnemu pogonu nove generacije, medtem ko Ford namerava do leta 2021 trgu predstaviti njihov prvi avtomobil, sposoben avtonomne vožnje.

Avtomobilizem.com (Vir: Ford, Autocar, Bloomberg. Foto: proizvajalca.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nova limuzina Volvo S60 bo prihajala iz ameriške tovarne
Audi in Airbus v testiranje zračnih taksijev