Novice

Nova limuzina Volvo S60 bo prihajala iz ameriške tovarne

Potem ko so pri švedskem avtomobilskem proizvajalcu Volvo že pred časom predstavili karavansko različico serije 60, je sedaj prišla na vrsto še dolgo pričakovana limuzinska. Pri najnovejši generaciji modela S60 gre za prvi model Volvo, ki ga bodo proizvajali preko luže, v ponudbi pa boste zaman iskali dizelske agregate.

Pri Volvu so sicer že pred uradno predstavitvijo tretje generacije modela S60 objavili, da v njega ne bodo več vgrajevali dizelskih agregatov, kar se je še pred časom v razredu premijskih limuzin zdelo za nekaj nepredstavljivega. A eden najresnejših rivalov BMW 3, Audija A4 ter Mercedes-Benza razreda C bo na voljo le še z bencinskim, hibridnim ali priključno hibridnim pogonom.

Motorna paleta bo tako na začetku obsegala dva bencinska agregata ter dva priključna hibrida. V verziji T5 se bo vrtel dvolitrski bencinski motor, ki proizvede 250 »konjev« (350 Nm navora), medtem ko se bo štirikolesno gnana različica T6 AWD ponašala s kar 310 »konji« največje moči (400 Nm navora). Med priključnimi hibridi bodo kupci lahko izbirali med šibkejšo verzijo T6 AWD Twin Engine s 340 »konji« sistemske moči ter močnejšo T8 AWD Twin Engine (390 KM, 680 Nm navora). Kasneje naj bi za evropski trg pripravili še šibkejše različice T3 in T4.

Novi S60, ki sicer sloni na že poznani Volvovi arhitekturi SPA, se ponaša z enako notranjo zasnovo kot karavanski V60, kupcem pa bo na voljo možica najsodobnejših varnostno-asistenčnih sistemov (tudi sistem delno avtomatizirane vožnje Pilot Assist). Limuzinska različica serije 60, ki jo bodo proizvajali v povsem novi tovarni Volvo v Charlestonu v Južni Karolini, naj bi se znašla v evropskih salonih spomladi prihodnje leto, pričakuje pa se, da bo za vsaj 1.500 evrov cenejša od karavanskega V60.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Talk, Autoblog. Foto: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Nova limuzina Volvo S60 bo prihajala iz ameriške tovarne"


5 leta 8 meseci nazaj

Logična izpeljanka Volvovega aktualnega oblikovnega trenda. Čeden, le z zadkom ga (še vedno) krepko lomijo.
Tudi armatura bi lahko šla korak naprej.

JG2
5 leta 8 meseci nazaj

Zelo lep, pa tudi precej večji od sedanje S60-tke.

jack86
5 leta 8 meseci nazaj

Kako? Švedska firma s kitajskim lastnikom s proizvodnjo v ameriki? Precej čudno glede na vse tgovinske vojne…

cashy
5 leta 8 meseci nazaj

Simpl, ljudje v industriji imajo zdravo kmečko pamet in se zavedajo, da lahko s povezovanjem vsak pridobi več, kot vsak sam. Tako kolikor je mogoče ignorirajo politike, ki se kot otroci v vrtcu igrajo “vojne” igrice.

 
Hyundai in Audi v skupen razvoj gorivnih celic
Ford in Volkswagen bosta sodelovala v segmentu lahkih gospodarskih vozil