Novice

Ford pospešeno razvija novo napredno arhitekturo

Fordova globalna platforma C bo osnova za veliko popularnih modelov, zato se ameriški proizvajalec vozil pospešeno pripravlja na njeno uvedbo.

Po pisanju spletnega medija Automobile bo nova arhitektura zelo prilagodljiva in bi lahko luč sveta ugledala že leta 2020. Trenutno jo pospešeno preizkušajo v Nemčiji in začetni podatki nakazujejo, da bo lahko osnova za številna različna vozila, kot tudi osnova za različne alternativne pogonske sklope.

Ford daje velik poudarek ravno slednjim, saj podjetje predvideva, da bodo električna vozila in priključni hibridi do leta 2030 prevzeli okoli 30 odstotkov globalnega avtomobilskega trga. Globalna platforma C bo tako sposobna pod svoje okrilje sprejeti širok nabor različnih pogonskih sklopov, med njimi seveda tudi visokotehnološko vezje in velike baterijske pakete.

Poleg fleksibilnosti imajo pri Fordu v mislih še avtonomno vožnjo, saj gre za prvo arhitekturo, ki bo hkrati namenjena tudi avtonomnim vozilom. Zaenkrat pri Fordu še ne izdajajo natančnejših informacij, do sedaj vemo le, da preizkušajo avtonomno tehnologijo četrtega nivoja. Ford bo moral hitro napredovati, saj so pred kratkim napovedali, da bodo do leta 2021 pripravili povsem avtonomno vozilo.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Gašper Pirman.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Porsche Cayenne je vlekel največje potniško letalo na svetu
Samsung bo preizkušal avtonomne tehnologije na južnokorejskih cestah