Novice

Ford povečuje naložbe v elektrifikacijo

Za širitev njihove ponudbe električnih vozil nameravajo povečati vlaganja v proizvodni obrat v britanskem Halewoodu.

Ameriški avtomobilski proizvajalec bo s finančnim vložkom v višini 125.000 funtov (144,7 milijona evrov) povečal zmogljivost proizvodnega obrata Halewood za več kot 70 odstotkov, dodatnih 24 milijonov funtov (27,8 milijona evrov) pa namenjajo še podpornemu centru za razvoj izdelkov E:Prime. Center E:Prime na Fordovem sedežu v Veliki Britaniji v Duntonu izdeluje prototipe električnega pogonskega sklopa ter usposablja zaposlene v Halewoodu za njihovo obdelavo in sestavljanje.

Ford na poti izpolnjevanja zavez za povečanje ponudbe povsem električnih vozil zvišuje zmogljivost letne proizvodnje električnih pogonskih enot v tovarni Halewood z 250.000 na 420.000, kar pomeni, da bo sedemdeset odstotkov od 600.000 v Evropi prodanih električnih vozil do leta 2026 poganjala tehnologija, proizvedena v Halewoodu. Skupno bodo vlaganja v preobrazbo proizvodnega obrata Halewood dosegla skoraj 380 milijonov funtov (440,6 milijona evrov), zadnja v vrsti naložb, ki vključuje tudi vladno podporo preko instrumenta izvoznega financiranja Ministrstva za mednarodno trgovino Velike Britanije, pa bo pomagala zagotoviti 500 delovnih mest in usposabljanje zaposlenih za delo na področju električnih vozil.

Izbira proizvodnega obrata Halewood predstavlja prvo Fordovo lastno naložbo v proizvodnjo sestavnih delov za električna vozila in je bistvenega pomena za elektrifikacijo njihovega portfelja vozil v Evropi. Z električnimi pogonskimi enotami bodo oskrbovali proizvodne obrate Ford Otosan v Romuniji in Turčiji, kjer jih bodo vgrajevali v modele E-Transit Custom ter E-Tourneo Custom, Transit Courier in Tourneo Courier, poleg modela Ford Puma pa bodo poganjali tudi prihodnje modele ameriške znamke.

Po besedah predsednika družbe Ford UK Tima Slatterja nova naložba predstavlja pomemben korak k uresničitvi načrtov, po katerih naj bi v roku dveh let njihova ponudba v Evropi zajemala devet električnih modelov.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nevarnost preži ponoči
Skupina Renault in Airbus skupno v razvoj novih tehnologij