Novice

Ford predstavlja Sync 3 z Apple CarPlay in Android Auto

Fordova najnovejša večopravilna enota Sync 3 ni najboljša na trgu, a je še vedno velik korak naprej v primerjavi s svojimi predhodniki. Ameriški proizvajalec ne spi in bo proti koncu leta vsem lastnikom te večopravilne enote omogočil uporabo dveh priljubljenih sistemov, Apple CarPlay in Android Auto. Za njeno izboljšano delovanje bodo hkrati poskrbele še dodatne funkcije prižiga vozila na daljavo, oddaljenega odklepanja vrat, preverjanje nivoja goriva ter iskanje parkiranega vozila.

Ob prihodu sistemov Apple CarPlay in Android Auto bodo na voljo tudi nove aplikacije. V letu 2016 se bo v skladu s tem postopoma razširila uporaba Fordove tehnologije AppLink, kjer bo možna uporaba aplikacije AAA, ki nadzira cene goriv ter računa oddaljenost do bencinske črpalke z najnižjo ceno goriva. Aplikacija Concur dovoljuje uporabnikom izračun stroškov na poslovni poti in sledi prevoženim kilometrom, aplikacija Eventseeker vozniku in potnikom predlaga dogodke, ki se odvijajo v bližnji prihodnosti, podobno nalogo pa ima še aplikacija Cityseeker, ki predlaga obisk restavracij in gostiln v bližini. Za Ford je pomembna tudi aplikacija Tencent Chelian, ki ponuja povezavo na najbolj priljubljeno socialno omrežje na Kitajskem.

Vsa vozila, ki bodo v ZDA prodana v letu 2017, bodo že opremljena z zadnjimi funkcijami, prvi model na tržišču, opremljen z novo večopravilno enoto Sync 3, pa bo Escape. Kmalu bodo nameščena še v ostale modele, tisti, ki bodo kupili novo vozilo v letošnjem letu, pa bodo brezplačno lahko nadgradili enoto. Žal nadgradnja ne bo možna za lastnike, ki so vozilo kupili v lanskem letu ali še prej. Kdaj bo prišel Sync 3 v Evropo, še ni znano.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Gašper Pirman.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Jaguar pripravlja naslednika modela XJ
Tehnološko napreden Mercedes-Benzov razred E je končno razkrit