Novice

Tehnološko napreden Mercedes-Benzov razred E je končno razkrit

Teden dni preden uradno predstavitvijo je na splet pricurljal zajeten kupček uradnih fotografij novega Mercedes-Benza razreda E.

Do fotografij so se prvi dokopali pri spletni strani Auto-Press, ki je obenem razkrila tudi nekatere do sedaj skrite podatke o novi generaciji razreda E. W213, kot je kodno ime nove limuzine, sloni na Mercedes-Benzovi najnovejši lahki arhitekturi MRA, ki si jo deli z razredom C in razredom S. Od predhodnika ima za 65 milimetrov daljšo medosno razdaljo, celotna dolžina pa je raztegnjena za 43 milimetrov na 4.923 milimetrov.

Razred E se, zahvaljujoč prenovljeni zunanjosti, razlikuje od manjšega športno naravnanega razreda C in prestižnega razreda S, a se kljub temu lahko pohvali z nizkim koeficientom upora 0.23. Potniško kabino je Mercedes-Benz že uradno razkril, zato ne potrebuje posebne predstavitve. Med najbolj pomembne novosti sodijo digitalni merilniki, kjer so si tehnologijo sposodili iz razreda S. Pri osnovni različici bo na voljo običajen analogni merilnik, dopolnjevala pa ga bosta dva digitalna zaslona.

Nova generacija prinaša tri dodatne nastavitve podvozja, za različico Avantgarde 15 milimetrov nižje vzmetenje in za različico Sport 15 milimetrov nižje vzmetenje ter trše prilagodljive blažilnike. Dodatno bo na voljo še zračno vzmetenje z nastavljivimi parametri višine in trdote.

V Evropi bo na voljo osnovna različica E200 z dvolitrskim prisilno polnjenim štirivaljnim bencinskim agregatom in E220 d s povsem novim štirivaljnim dvolitrskim dizelskim agregatom s 140 kilovati ter povprečno porabo 3,9 litra na 100 kilometrov. Ponudbo bodo dopolnjevali še različni prisilno polnjeni štirivaljniki in šestvaljni agregat kot tudi hibridni E350 e z nameščenim dvolitrskim štirivaljnim agregatom in električnim motorjem. Skupna moč sistema bo znašala 202 kilovata. Sevede ne moremo mimo AMG različic. Pod pokrovom motorja se bo v najbolj divjem razredu E skrival prenovljeni štirilitrski osemvaljni agregat twin-turbo z okoli 600 ”konjskimi močmi”.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mercedes-Benz)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Tehnološko napreden Mercedes-Benzov razred E je končno razkrit"


fantom
8 leta 3 meseci nazaj

res so nizvirni, notranjost cl- zunanjost c…

JG2
8 leta 3 meseci nazaj

Oh kaj pa vem kot celota zelo zadržan, niti en detail ne morem izpostaviti da lahko rečem, tukaj so pa eksperimentirali . Ne vem no a ni že malo utrujajoče takole instant oblikovanje.

frgo
8 leta 3 meseci nazaj

audi scena: izbereš samo velikost, ki ti ustreza, med sabo jih pa ni mogoče ločit

xxl
8 leta 3 meseci nazaj

Generično oblikovanje.Lešnik,zaspal si,ali pojdi drugam iskat nove izzive.

 
Ford predstavlja Sync 3 z Apple CarPlay in Android Auto
Volkswagen na CES z električnim konceptom Budd.e