Novice

Fordov Edge le še na sedmih evropskih trgih

Pri znamki Ford so se odločili, da njihovega srednje velikega športno uporabnega križanca ne bodo več ponujali britanskim kupcem. Razlog za to tiči v ne najbolj prepričljivih prodajnih številkah, saj je lani prodal Ford v Veliki Britaniji zgolj 1.700 primerkov.

Fordov družinski križanec, ki sicer na oni strani Atlantika velja za pravi prodajni hit, se tako umika z enega najpomembnejših evropskih trgov le nekaj mesecev po tem, ko je doživel korenitejšo kozmetično prenovo. Pri ameriškem proizvajalcu hkrati navajajo, da bo njihov srednje velik SUV možno najti od konca tega leta dalje le še na sedmih evropskih trgih, ki sicer veljajo za ključne za znamko Ford. Na ostalih pa bodo trgovci prodajali le še preostalo zalogo.

Druga generacija modela Edge se je na evropskih tleh pojavila šele dve leti po premieri v ZDA, a že od samega začetka ni veljala za prodajni hit. Bližnji rival Škodinega Kodiaqa (ter ostalima koncernskima derivatoma z Volkswagnovo in Seatovo značko) je namreč ob prihodu v Evropo našel 16.000 kupcev, kar je bilo opazno manj od manjše Kuge (119.000). V lanskem letu je število prodanih vozil že padlo pod mejo 10.000, zaradi česar so pričeli pri Fordu razmišljati o postopnem umiku s stare celine.

Po aktualnih podatkih Sekcije za osebna motorna vozila je bilo lani v Sloveniji prvič registriranih 9, letos do konca maja pa le 2 vozili Ford Edge.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Tekmovalni terenski podvigi v Renčah
Seat Mii bo le še električen