Novice

Seat Mii bo le še električen

Kar je do včeraj delovalo kot zgolj dodatna električna različica Seatovega Mii, se je izkazalo za edino opcijo. Mii electric, ki zapelje na trg v četrtem četrtletju letošnjega leta, bo edina pogonska alternativa malega mestnega modela.

Z julijem, ko ustavijo proizvodnjo obstoječega modela Mii, bodo tako pri znamki hkrati ustavili proizvodnjo tradicionalno gnanih malih Seatov. Kmalu potem zaženejo proizvodnjo izključno električnega Mii. Zanj so Španci z uradno objavo s tehničnega stališča pravzaprav samo potrdili, kar smo v veliki meri »uganili« že ob uvodni najavi novinca včeraj.

Elektromotor z nazivnimi 61 kW (83 KM) in 212 Nm, bo pospešil Mii electric v bliskovih 3,9 sekundah do 50 km/h. Podatek o pospešku do hitrosti 50 km/h je s stališča Seata pomemben, saj definira odzivnost avtomobila na dinamičen mestni promet. Baterija je dejansko enaka tisti iz Škode in premore 36,8 kW/h, z enim polnjenjem pa naj bi prišel prvi električni Seat po standardu WLTP najdlje 260 km.

Seat je podrobno razložil, v čem se bo novinec razlikoval od tradicionalno gnanih različic. Nova je drugače oblikovana armaturna plošča, dodana je ambientalna razsvetljava, prednja sedeža sta serijsko ogrevana, volanski obroč in izbirna ročica menjalnika pa sta odeta v usnje. Na armaturni plošči bo desno pred sovoznikom napis Mii electric uporabnike opominjal na to, v katerem avtu se vozijo. Zunaj se novinec loči po že včeraj omenjenem dodatku electric v imenu na prtljažnih vratih, nalepkah z enakim napisom na boku in drugače oblikovanih 16-palčnih platiščih.

Mii electric bo tudi prvi Seat, ki bo opremljen z dodatkom Seat Connect, ki bo uporabniku omogočal dostop do vozila na daljavo preko namenske aplikacije na pametnem telefonu.

Glede na razmeroma slabo prodajo modela s tradicionalnimi pogonskimi sklopi, se zdi odločitev, da postane Mii electric od jeseni 2019 naprej edini Mii v ponudbi, nežno rečeno, pogumna. Navsezadnje nameravajo s tem model, ki je imel neko povprečno ceno in je našel le redke kupce, pretvoriti v izključno električen model s svojimi posebnostim ter mu istočasno bistveno dvigniti ceno. Avto bo namreč že v osnovni bogateje opremljen, a to ob tako veliki spremembi v zasnovi pogona avta v naših očeh ne igra resne vloge. Španci sicer napovedujejo, da bo nagovarjal kupce z zelo konkurenčno cenovno politiko, a konkretne številke v tem trenutku še niso znane.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Seat.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Fordov Edge le še na sedmih evropskih trgih
Ian Callum po dvajsetih letih zapušča Jaguar