Novice

G90 je prvi model samostojne znamke Genesis

Potem ko so pri južnokorejskem Hyundaju pred dnevi objavili informacijo, da bo njihova luksuzna podznamka Genesis postala samostojna, so javnosti pokazali skico prvega njihovega modela G90.

Nova Genesisova luksuzna limuzina, ki se bo skladno z novim poimenovanjem modelov (črka G ter števila, ki označujejo segment) imenovala G90 (zgolj na domačem trgu pa EQ900), bo tako zamenjala dosedanjega Equusa, ki je na trgu že od leta 2009. Prestižna limuzina visokega razreda, katere prototip je bil že večkrat opažen med testiranji, pa se bo oblikovno dodobra naslanjala na koncept Vision G.

Pri Hyundaju hkrati dodajajo, da bo prihajajoči G90 prvi model, ki bo oblikovan v skladu z novim oblikovalskim jezikom »Athletic Elegance«, ki poudarja dinamičen značaj vozila.

O tehničnih značilnostih novega modela zaenkrat še ni podatkov, predvidoma pa se bo pod motornim pokrovom vrtel osemvaljni agregat ter, po vsej verjetnosti, tudi novi šestvaljni motor z dvema turbinskima polnilnikoma. V osnovi bo pogon speljan na zadnji kolesni par, opcijsko pa bo na voljo tudi Hyundajev štirikolesni pogon (HTRAC).

Model G90 bo uradno predstavitev doživel v naslednjem mesecu in bo na trgih na voljo prihodnje leto.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Izjemna kariera Walterja de Silve v sliki in besedi
Fiat Fullback, poltovornjak za Evropo