Novice

Glajenje prvih Sorentovih starostnih gubic

Tretja generacija največjega Kijinega športno uporabnega vozila, ki je luč sveta ugledal pred tremi leti na avtomobilskem salonu v Parizu, je deležna prvih kozmetičnih olepšav. Največja novost tokratne prenove se skriva v 8-stopenjskem avtomatskem menjalniku ter paketu opreme GT Line, ki je prvič na voljo pri modelu Sorento.

Na letošnjem avtomobilskem salonu v Frankfurtu bo korejska Kia pokazala kozmetično prenovljeni Sorento, ki bi znal postati še bolj zanimiv evropskim kupcem. Tokratna nadgradnja njihovega največjega športno uporabnega modela v ponudbi je poskrbela za rahlo preoblikovane žaromete ter odbijače in dve novi karoserijski barvi (Rich Espresso in Gravity Blue). Novost v ponudbi je opremski paket GT-Line, ki ga naredi s pomočjo nekaterih oblikovalskih dodatkov (meglenke LED v obliki ledenih kock, rdeče obarvane zavorne čeljust, ipd.) malce bolj športno dinamičnega.

V notranjosti je moč opaziti drugače oblikovan volanski obroč ter povsem nov 8-palčni zaslon infozabavnega sistema, ki se ponaša s Tom-Tom-ovo navigacijo ter sodobnimi povezljivostnimi sistemi (Android Auto & Apple CarPlay).

Največjo tehnično nadgradnjo sicer pretežno kozmetično prenovljenega Sorenta predstavlja 8-stopenjska menjalna avtomatika pri 2,2-litrskem dizelskem agregatu, ki zamenjuje obstoječo 6-stopenjsko in pripomore k manjši porabi goriva. Omenjeni menjalnik je sicer prvič na voljo v kateremkoli Kiinem športno uporabnem modelu.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor1. Foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Osvežitev kabrioleta in kupeja Mercedes-Benzovega razreda S
Nov videz in tehnika za Fordov Ecosport