Novice

Gremo na elektriko uvaja cenejše polnjenje, a z manjšim trikom

Mreža Gremo na elektriko po novem na izbranih polnilnicah uporabnikom omogoča, da polnijo ceneje, a ob prilagoditvah moči polnjenja potrebam elektroenergetskega sistema.

Elektro Ljubljana je uporabnike mreže Gremo na elektriko obvestil, da lahko od marca dalje na izbranih 67 polnilnicah (seznam) namesto polnjenja s polno močjo, ki po aktualnem ceniku za moč do 22 kilovatov stane 0,35 evrov na kilovatno uro, izberejo storitev eko polnjenje. V tem primeru sistem prilagaja moč polnjenja potrebam elektroenergetskega sistema, cena pa se zato zniža na 0,22 evrov za kilovatno uro.

Screenshot 2024-03-20 at 13.14.56Polnilnice z opcijo cenejšega (in potencialno počasnejšega) polnjenja imajo v aplikaciji Gremo na elektriko možnost izbire drugačne tarife – to je tudi edini način, da izkoristite nižjo ceno polnjenja (ne deluje s kartico RFID). Zaradi prilagoditve moči se čas polnjenja lahko podaljša, zato je po navedbah Elektra Ljubljana storitev primerna za voznike, ki ne potrebujejo hitrega polnjenja. Zagotavljajo, da sistem moč polnjenja omeji samo v času konic oziroma višjih cen energije na trgu, v času manjše obremenitve omrežja pa se bodo vozila polnila z nezmanjšano močjo. Na žalost pri oblikovanju paketa niso spremenili pribitka za polnjenje nad 180 minut, ki tudi pri eko tarifi znaša 0,03 evra na minuto.

Avtomobilizem.com (Vir: Elektro Ljubljana. Foto: Gremo na elektriko, zaslonski posnetek.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Tretja generacija modela Peugeot 5008: elektrika, hibridi in sedem sedežev
Ford Tourneo Connect tudi kot priključni hibrid