Novice

Ford Tourneo Connect tudi kot priključni hibrid

Pri Fordu so s priključno-hibridnim pogonskim sklopom obogatili paleto večnamenskega modela Ford Tourneo Connect.

Ford nadaljuje z elektrifikacijo svoje družine Tourneo v Evropi. Modelom E-Tourneo Courier, E-Tourneo Custom in Tourneo Custom Plug-In-Hybrid se pridružuje Tourneo Connect, ki bo s priključno-hibridnim pogonskim sklopom na voljo v obeh različicah – s petimi ali sedmimi sedeži.

NewTourneoConnectPHEV_21-minDo 110 kilometrov vožnje na elektriko

Priključno-hibridni sklop v modelu Tourneo Connect združuje kombinacijo 1,5-litrskega bencinskega motorja Ecoboost in električnega motorja v kombinaciji s 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko. Sistemska moč pogonskega sklopa znaša 110 kW (150 KM) ob 350 Nm navora, litij-ionska baterija pa bo omogočala do 110 kilometrov električne vožnje. Polnjenje bo v primeru priklopa na polnilnico z izmeničnim tokom potekalo z največ 11 kW, medtem ko bo ob uporabi hitrih polnilnic z enosmernim tokom baterijo moč polniti z največ 50 kW.

NewTourneoConnectPHEV_18-minVeč voznih načinov za optimiziranje porabe

Glede na razmere bo imel voznik možnost izbire med različnimi voznimi načini – električno vožnjo (EV Now), uravnoteženim delovanjem obeh vrst pogona (EV Auto ), vožnja z bencinskim motorjem (EV later) ter EV Reserve, ki ohranja določeno stopnjo napolnjenosti baterije. Za podajanje informacij in nastavitve bo standardno na voljo kombinacija digitalne instrumentne plošče in osrednjega zaslona v velikosti 10 palcev, povezljivost pa bo zagotavljal informacijsko-multimedijski sistem Sync z možnostjo brezžične povezave mobilnega telefona za uporabo sistemov Android Auto in Apple CarPlay. Na voljo bo široka paleta asistenčnih sistemov, vključno z aktivnim regulatorjem hitrosti s funkcijo Stop & Go, sistemom za ohranjanje voznega pasu ter sistemom za pomoč pri vzvratni vožnji s prikolico.

S pobiranjem prvih naročil pri Fordu pričenjajo tekom letošnjega poletja, kupci pa bodo imeli možnost izbire med tremi stopnjami opreme: Trend, Titanium in Active. Prve dobave priključno-hibridne različice modela Tourneo Connect so predvidene v zadnjem četrtletju letošnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Gremo na elektriko uvaja cenejše polnjenje, a z manjšim trikom
Pismo predsednika Renaulta Evropi: obremenjujejo nas regulative