Novice

GT X Experimental je nov obraz znamke Opel

Za znamko Opel je prvo uspešno leto znotraj francoske skupine PSA in zdi se, da si želijo še bolj izoblikovati podobo, ki jo bo ločevala od povezanih znamk. Eden od korakov v tej smeri je tudi koncept GT X Experimental, ki naj bi napovedoval identiteto in podobo Opla v prihodnosti, natančneje, v sredini dvajsetih let tega stoletja.

Nemški, dostopen in osupljiv – trije pojmi, ki jih pri znamki Opel v aktualni komunikaciji še posebej izpostavljajo, med drugim tudi zato, ker naj bi šlo za vrednote, ki dajejo pečat njihovim modelom in usmerjajo njihove dejavnosti.

“Pri vsem, kar delamo, moramo dosledno slediti vrednotam naše znamke. To velja od ideje pa vse do razvoja in izvedbe v novih vozilih ter je ključni element našega načrta Pace! Identiteta naše znamke je naša prihodnost.” To so besede Oplovega izvršnega direktorja Michaela Lohschellerja, ki nadaljuje: “In to je vzrok, da sem našim ekipam oblikovalcev in razvojnikov zastavil izziv vizualizacije teh vrednot v obliki konceptnega avtomobila. Opel GT X Experimental, ki se bo svetu predstavil še pred koncem tega leta, je odgovor na ta izziv.”

Razkriti prednji del nove študije sledi Oplovemu “kompasu” z dvema izrazitima osema, ki sekata emblem znamke. Navpična je linija osrednjega pregiba na pokrovu motornega prostora, vodoravno pa predstavljajo značilne dnevne luči v obliki krila. Žaromete, dnevne luči, kamere in senzorje asistenčnih sistemov skupaj z emblemom bliska obdaja edinstven oblikovni element, ki po navedbah tržnikov znamke spominja na odprtino za oči motoristične čelade. “Vizir” naj bi prihodnjim Oplovim modelom zagotovil prepoznaven in drzen obraz.

“Smo znamka, ki je ponosna na nemško dediščino, obenem pa smo hoteli zajeti drznega novega duha sodobne Nemčije. To nas je pripeljalo do dveh temeljnih stebrov Oplove oblikovalske filozofije: ‘drzno’ in ‘čisto’. Želimo ustvariti osupljive oblike, ki resnično izstopajo, a jih odlikuje tudi čista izvedba. Ta koncept znamke popolno združuje ti vrednoti in poudarja okvir za naša prihodnja vozila,” je pojasnil pristop Oplov direktor oblikovanja Mark Adams.

Koncept Opel GT X Experimental naj bi bil predstavljen v drugi polovici leta, njegovo ime pa ni izbrano naključno. Poudarjalo naj bi tradicijo konceptnih avtomobilov znamke, saj naj bi Opel, kot prvi evropski proizvajalec, na avtomobilskem salonu že leta 1965 razstavil oblikovalsko študijo, Experimental GT.

Avtomobilizem.com (Vir, foto, video: Opel.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "GT X Experimental je nov obraz znamke Opel"


pleomax
5 leta 8 meseci nazaj

Razvoj še vedno poteka v Nemčiji, denar dajejo francozi. Tudi nove 4-valjne bencinske motorje bodo razvili pri oplu.

xxl
5 leta 8 meseci nazaj

0pel in Nemčija imata, po novem, še manj skupnega kot kadarkoli prej.

 
BMW bo gradil na Madžarskem
Se bliža konec Fordovim enoprostorcem na evropskih tleh?