Novice

Harman za avtomobilsko povezljivost naslednje generacije

Po lanskoletnem Samsungovem nakupu Harmana je bilo samo vprašanje časa, kdaj bomo dočakali prvi izdelek, ki bo plod sodelovanja razvojnikov obeh podjetij.

V Las Vegasu je Harman na sejmu elektronike CES predstavil svojo vizijo bodoče generacije avtomobilskega vozniškega okolja, ki ga je poimenoval Digital Cockpit.

Osrednja predpostavka, na katero se Harman pri njem opira je, da bo avtomobilska prihodnost samovozeča in v veliki meri nelastniška. Ideja je, da bi imeli uporabniki navkljub izposoji vseeno občutek, da vozijo lasten avto. To naj bi dosegli s Harmanovo platformo Ignite, ki zmore povezati različne prenosne “pametnjakoviče” ter prilagoditi izgled in uporabniško izkušnjo v avtomobilu povsem po okusu uporabnika. Dodatno bi imel uporabnik možnost med vožnjo s preprostimi ukazi preko sistema SmartThings preveriti napolnjenost domačega hladilnika ali namestiti ogrevanje doma. Preko glasovnih ukazov Samsungovi Bixby pa bi poveljeval tudi avtomobilskim sistemom, kot so  klimatska naprava, radio, multimedijski predvajalnik, asistenčni vozni sistemi in podobno.

Digital Cockpit je povsem prilagodljiv in ga je moč aplicirati v vseh avtomobilskih razredih. Samsung in Harman pa sta omenila tudi, da sodelujeta na področju razvoja sistemov za povezljivost pete generacije ter tehniki večpasovne antene za hiter in zanesljiv prenos podatkov, s katerimi bo očitno preplavljeno ozračje naše prihodnosti.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Trend. Foto: Harman.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Psi v avtomobilu ne smejo biti slepi potniki
Porsche razvija platformo za hišne električne superšportnike