Novice

Hitra prilagoditev: Fiat Panda s klasičnim motorjem vse do leta 2030

Carlos Tavares, izvršni predsednik Stellantisa, je potrdil, da bo Fiat Panda s klasičnim bencinskim motorjem ostala v proizvodnji vse do leta 2030. Fiat bo s tem obdržal konkurenčnost in še naprej ponujal poceni mestni avto, ki mu električni podobno veliki modeli cenovno nikakor ne morejo konkurirati.

Panda z motorjem na notranje zgorevanje bi morala končati svojo pot najkasneje leta 2027, saj bodo letos na cesto Italijani poslali novo generacijo električne Pande. Fiat bo namreč po aktualnih načrtih leta 2030 postal proizvajalec izključno električnih modelov.

Najbolje prodajani Fiatov model

Panda je bila v prvih dveh mesecih leta Fiatov najbolje prodajani model v Evropi. Po podatkih Dataforce so prodali 26.357 avtov. Pri nas je bilo lani prvič registriranih 371 novih Pand, leto prej pa 305.

Proizvodnja modela še naprej poteka v mestu Pomigliano d’Arco blizu Neaplja. Tavares je novico o prihodnosti Pande sporočil včeraj, ko je slavnostno odprl Stellantisov obrat za proizvodnjo elektrificiranih menjalnikov z dvojno sklopko (eDCT) za hibridna in priključna hibridna električna vozila v tovarni Mirafiori v Torinu. “Slišimo lažne novice, da želi Stellantis zapustiti Italijo. Veliko vlagamo v Italijo,” je zatrdil v sklopu svojega govora.

Avtomobilizem.com (Vir: Europe Autonews. Foto: Avtomobilizem.com.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Hitra prilagoditev: Fiat Panda s klasičnim motorjem vse do leta 2030"


srcnik
1 mesec 7 dni nazaj

Molzejo, kar so predhodniki naredili, ker sami samo še krš delajo, ki ga noben noče… l

 
Mercedes EQS v novi preobleki in z daljšim dosegom
Milano iz Poljske krši zakon, Stellantis brani svojo odločitev