Novice

Milano iz Poljske krši zakon, Stellantis brani svojo odločitev

Zadnje dni so bili pri Stellantisu zelo aktivni, posledično pa je imel ob različnih novicah, načrtih in predstavitvah precej za povedati tudi Carlos Tavares, izvršni predsednik skupine Stellantis. Tokrat je zbranim novinarjem razložil, da bi proizvodnja modela Milano v Italiji njegovo ceno dvignila za deset tisoč evrov, zato bo potekala na Poljskem. Na to novico se je že odzval italijanski gospodarski minister in Stellantis obtožil, da v tem primeru s poimenovanjem modela kršijo zakon.

V zadnjih nagovorih je Tavares večkrat zažugal italijanskim oblastem glede iskanja novih partnerjev (Tesla, Chery) za izgradnjo tovarne za proizvodnjo električnih vozil. S tovrstno retoriko je nadaljeval ob razkritju Alfe Romeo Milano ter poudaril, da bi bila cenovna konkurenčnost modela bistveno slabša, če bi ga proizvajali na domačih tleh. Kar dodatnih deset tisoč evrov naj bi bil model dražji kot zdaj, ko bo proizvodnja stekla v poljskem mestu Tychy, kjer že izdelujejo Fiat 600 in Jeep Avegner.

Hiter odziv italijanske vlade

Adolfo Urso, gospodarski minister, je kritiziral odločitev Stellantisa, da bi Alfin prvi električni model izdelovali izven Italije. “Avtomobil, poimenovan Milano, ne sme biti proizvajan na Poljskem. To prepoveduje italijanski zakon,” je razložil Urso. S tem se je opiral na zakon iz leta 2003, ki prepoveduje rabo italijansko zvenečih imen, ki lažno označujejo proizvode, da so italijanski. “Ta zakon določa, da ne smete dajati oznak, ki bi zavajale potrošnike. Zato mora biti avtomobil z imenom Milano proizveden v Italiji. V nasprotnem primeru daje zavajajočo navedbo, kar po italijanski zakonodaji ni dovoljeno,” je v odzivu na poimenovanje Alfinega modela povedal Urso.

Prvi v 114 letih

Carlos Tavares Stellantis Alfa Romeo Milano_1
Tavares nikakor ne najde skupnega jezika z italijansko vlado.

Milano bo prvi model v 114-letni zgodovini Alfe Romeo, ki bo proizvajan izven Italije. S tem se bo še poglobil slab odnos italijanske vlade s Stellantisom, ki od države zahteva več finančnih spodbud za nakup električnih vozil in od sindikatov večjo prilagodljivost, če želijo še naprej vztrajati s proizvodnjo v Italiji. Stellantis je obenem edini velikoserijski proizvajalec s tovarnami v Italiji. “Če bi bil izdelan v Italiji, bi se cena Milana začela pri približno 40.000 evrih namesto 30.000 evrih, kar bi omejilo njegov potencial na trgu,” je dejal Tavares med okroglo mizo v Milanu ob predstavitvi novega modela.

A najmanjši znamkim križanec bo edini model Alfe Romeo, ki bo proizvajan drugje. Poizvodnja naslednje generacije Stelvia, ki bo razkrita prihodnje leto, in Giulie, ki bo razkrita leta 2026, naj bi še vedno potekala v obratu Cassino. Vanj naj bi vložili 100 milijonov evrov in obrat pripravili za proizvodnjo modelov na arhitekturi STLA Large.

500 milijonov dobička

alfa-romeo-milano-4
Milano je prvi Alfin model, ki ne bo proizvajan v Italiji.

V lanskem letu je Alfa Romeo ustvarili 500 milijonov operativnega dobička, Tavares pa je prvič za katerokoli znamko znotraj Stellantisa razkril njen dobiček in sicer na podlagi ponudbe, ki so jo dobili za njen odkup. Kot je pojasnil, je ponudbo zavrnil, saj je Alfa Romeo končno postala dobičkonosna in ostaja kronski dragulj skupine. Alfa je ustvarila dobiček z relativno majhno prodajo. V letu 2023 so prodali vsega 70.500 avtomobilov, kar pomeni, da so na vsak prodan avto zaslužili 7.100 evrov. Neimenovan kitajski proizvajalec je želel kupiti tudi eno izmed treh francoskih znamk znotraj skupine, a je tudi to ponudbo Tavares zavrnil.

Kralji učinkovitosti

Tavares je med drugim razkril, da pri Stellantisu, po obsežni primerjalni analizi konkurentov, menijo, da so 30 odstotkov bolj učinkoviti pri naložbah zaradi svojega obsega in vitke organizacije.“To pomeni, da lahko vložimo 30 odstotkov manj in ponudimo enake funkcije ali pa vložimo enako in ponudimo svojim strankam 30 odstotkov več funkcij.” Tavares že nekaj časa poudarja vrednost pred obsegom in v središče postavlja čisti prihodek, ki ima prednost pred prodajnimi številkami. Stellantisova prilagojena stopnja dobička iz poslovanja je leta 2023 znašala 11,2 odstotka, za leto 2024 pa kljub težjim tržnim razmeram napoveduje dvomestne stopnje dobička.

Avtomobilizem.com (Vir: Europe Autonews. Foto: Alfa Romeo.)

Mnenja uporabnikov

7 komentarjev za "Milano iz Poljske krši zakon, Stellantis brani svojo odločitev"


Blinder
1 mesec 6 dni nazaj

Jaz dam prav temu italijanskemu zakonu. Kaj pa ima ta avto Alfinega ali Milanskega, razen ime?

tha_man
1 mesec 4 dni nazaj

Kaj bi pa imel, če bi ga sestavili v Italiji? Razen mogoče malce pogostejše “ponedeljkove” šlamparije 🙂

1 mesec 6 dni nazaj

Po takšni logiki tudi znak ne sme več biti alfin.
Kaj je na Fiatu in Laci Italijanskega?
Imajo tudi zakon, da ne smejo pobirati davka od njih?

Blinder
1 mesec 5 dni nazaj

Tisti zakon res obstaja ampak, kot sem kasneje slišal, je dosti, dosti vozil z italjanskimi imeni ki nimajo nobene veze z Italijo.

1 mesec 6 dni nazaj

“S tem se je opiral na zakon iz leta 2003, ki prepoveduje rabo italijansko zvenečih imen, ki lažno označujejo proizvode, da so italijanski ”

Kaj ni Alfa Romeo še vedno Italjanska znamka? Ali so sedeš preselili kam drugam?
Dobra vzpodbuda za potencialne investitirje v Italiji.

xxl
1 mesec 7 dni nazaj

10 000 € bi bila dražja? Buče. Po tej logiki bi večji Tonale lahko bil 20 000 €, če bi jo izdelali na Poljskem.

tha_man
1 mesec 7 dni nazaj

Verjetno gre bolj kot za državo proizvodnje za to, da tam že izdelujejo Avenger, ki je v osnovi isti avto.

 
Hitra prilagoditev: Fiat Panda s klasičnim motorjem vse do leta 2030
Poročilo Evropske komisije: priključni hibridi niso tako čisti, kot se zdi