Novice

Honda: futuristična koncepta kot najava nove generacije električnih modelov

Japonski avtomobilski proizvajalec je v Las Vegasu razkril koncepta, ki naj bi predstavljala temelje njihovih modelov v prihodnosti.

Honda je letošnji sejem potrošniške elektronike CES med drugim izkoristila tudi za predstavitev dveh konceptov, ki v futurističnem duhu nakazujeta smernice nove generacije električnih modelov. Zasnova konceptov temelji na prečiščenih linijah in dobrih aerodinamičnih lastnostih za kar največji izkoristek električnega pogonskega sklopa.

Honda CES2024_ (4)Razkritje konceptov kot prvi korak v električno prihodnost

V okviru svojega predstavitvenega prostora na letošnjem dogodku CES so pokazali koncepta Saloon in Space-Hub, ki najavljata prihajajočo generacijo Hondinih električnih modelov. Koncept Saloon je zasnovan na osnovi namenske električne platforme s poudarkom na trajnostnem razvoju, medtem ko koncept Space-Hub ponuja prostorno in prilagodljivo kabino.

Honda CES2024_ (1)Prvi produkcijski model nove generacije v letu 2026

Toshihiro Mibe, izvršni direktor Honde, je na tiskovni konferenci v okviru dogodka CES potrdil, da bo nova generacija Hondinih električnih modelov tesno sledila smernicam predstavljenih konceptov. V letu 2026 naj bi predstavili produkcijski model, ki naj bi tesno sledil zasnovi koncepta Saloon. Najprej naj bi ga ponudili ameriškim kupcem, kmalu zatem pa naj bi bil na voljo tudi na večini drugih globalnih trgov. Dodaja še, da bodo njihovi modeli prihodnosti zasnovani na treh temeljih – vitkosti, manjši masi in inteligentnem pristopu.

Honda CES2024_ (22)Prenovljen emblem za prihajajoče modele Hondine serije 0

Nova generacija Hondinih električnih modelov bo prepoznavna tudi po prenovljenem Hondinem emblemu – črki H. Ob novih smernicah oblikovanja bo v modelih serije 0 (Honda 0 Series) ob izboljšani učinkovitosti in zmogljivostih na voljo vrsta naprednih tehnologij – vključno s sistemi avtonomne vožnje in nadgrajeno povezljivostjo. Pri Hondi obenem obljubljajo učinkovitejše električne pogonske sklope ter zmogljive in trajnejše pakete baterij z možnostjo hitrejšega polnjenja.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Honda.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Honda: futuristična koncepta kot najava nove generacije električnih modelov"


tha_man
6 meseci 14 dni nazaj

Meni sta všeč. Saloon zgleda kot kak Lambo Countach iz prihodnosti 🙂

cashy
6 meseci 14 dni nazaj

Kaj to naj bi bilo v 2-3 letih že zrelo za serijsko proizvodnjo?! Glede tega sem precej skeptičen…Se mi zdi, da bo tudi 2026 tole izgledalo še preveč futuristično, da bi šlo dobro v promet…

 
Bosch naj bi še letos predstavil motor na vodik
Izboljšan Toyotin Yaris GR z več moči in novim menjalnikom