Novice

Honda z reorganizacijo v pospešitev elektrifikacije

Japonski avtomobilski proizvajalec ob reorganizaciji globalnega poslovanja ustanavlja tudi oddelek, ki bo namenjen razvoju elektrifikacije.

V aprilu naj bi področje elektrifikacije prešlo pod novoustanovljeni oddelek Electrification Business Development Operations, kjer bodo skrbeli za elektrifikacijo na področju avtomobilizma, motociklov ter motošporta. Novi oddelek naj bi dodatno nadgradil razvojni oddelek (Business Development Operations), ki so ga ustanovili v lanskem aprilu, ko so istočasno objavili načrte v zvezi s predstavitvijo 30 električnih modelov do konca tega desetletja.

Delovanju novega oddelka namenjajo približno 36 milijard evrov sredstev za razvoj nove električne platforme Honda e:Architecture,  razvoj in predstavitev dveh električnih modelov za ameriški trg, ki nastajata v sodelovanju s podjetjem General Motors, ter desetim novim električnim modelom, ki bodo namenjeni kitajskim kupcem. Električne avtomobile, zasnovane na osnovi nove arhitekture, naj bi pričeli proizvajati v letu 2026, do leta 2030 pa naj bi njihova proizvodnja že presegala 2 milijona enot letno.

Hondino globalno poslovanje bo že v bližnji prihodnosti optimizirano in bo potekalo v okviru treh regij – severnoameriške, kitajske z okoliškimi regijami ter regije, ki bo združevala Japonsko, Azijo, Oceanijo in Južno Ameriko ter Evropo, Afriko in države Srednjega Vzhoda. Za vsako od regij načrtujejo ločeno strategijo elektrifikacije in po potrebah tudi prilagojen nabor električnih modelov.

Poleg tega ustanavljajo tudi oddelek za razvoj strategij in administrativno podporo na ravni korporacije (Corporate Strategy Operation and Corporate Administration Operation), pod okriljem katerega bodo na poti v električno prihodnost skrbeli za izvajanje zadanih strategij in doseganje ciljev ob optimalni izrabi virov, ki so na voljo v okviru korporacije.

Avtomobilizem.com (Vir; Carscoops. Foto: Honda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volvo EX30 naj bi bil razkrit v juniju
BYD v nakup Fordovega proizvodnega obrata v Nemčiji