Novice

Honda Jazz prihaja v Frankfurt z novim i-VTEC motorjem

Novembra bo na evropske ceste zapeljala prenovljena Honda Jazz.

Prenovljeni član Hondine družine bo na ceste zapeljal z novim 1,5-litrskim bencinskim agregatom i-VTEC s 94 kilovati, ki naj bi po podatkih tovarne porabil 5,4 litrov na sto kilometrov in izpustil 124 gramov CO2 na kilometer. Poleg ročnega menjalnika bo na voljo še posodobljen neskončnostopenjski samodejni menjalnik CVT, z izboljšano linearno odzivnostjo med pospeševanjem. Motor bo na voljo le s paketom Sport, ostali paketi pa bodo še naprej imeli vgrajen 1,3-litrski bencinski agregat i_VTEC.

Novi paket Sport prinaša nekaj posebnih karoserijskih dodatkov – rdeče obarvani sprednji usmerjevalnik zraka, zadnji difuzor, posebne pragove, zadnji usmerjevalnik zraka, žaromete LED in meglenke ter črno obarvana 16-palčna platišča s pnevmatikami 185/55. Japonski proizvajalec vozil je pri paketu Sport prenovil tudi potniško kabino novega Jazza z unikatnim oblazinjenjem s kontrastnimi oranžnimi šivi in usnjenim volanskim obročem ter usnjeno prestavno ročico.

Spremembe v primerjavi s predhodnikom so manjše. Vidimo lahko nekoliko spremenjeno oblikovanje žarometov, drugačna odbijača in nekaj novih barvnih kombinacij zunanjosti. Na seznamu serijske opreme so se znašli aktivni sistem za zaviranje v sili, avtomatski prižig žarometov in tempomat, višji paketi opreme pa pridobijo še opozorilo na čelno trčenje, sistem za nenamerno menjavo voznega pasu in sistem za prepoznavo prometnih znakov. Na seznamu dodatne opreme so še brezstičen dostop, 7-palčni zaslon na dotik in kamera za vzvratno vožnjo.

Honda bo vse ostale podatke razkrila na prihajajočem salonu v Frankfurtu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Honda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volkswagen je Golfu namenil šibkejši 1,5-litrski agregat TSI
Bi skupina FCA lahko prešla v kitajske roke?