Novice

Honda s prvim avtomobilom, ki ga je izdelal 3D tiskalnik

Honda je predstavila svoj prvi avtomobil, ki so ga natisnili s pomočjo 3D tiskalnika in vanj namestili električni motor.

Projekt so zagnali skupaj z japonskim tehnološkim podjetje Kabuku in ustvarili avtomobil, ki je podobne velikosti, videza in ima podobno razporeditev kot Renault Twizy. Presežek potniškega prostora so namenili prevozu tovora.

Hondin natisnjeni avtomobil lahko prevaža le enega potnika, torej voznika. Pri izdelavi so uporabili lahko cevno ogrodje, ki so ga prav tako natisnili v 3D tiskalniku. Honda in Kabuku trdita, da je takšen proces izdelave bistveno cenejši in hitrejši od proizvodnje, prototip pa je ta trenutek pripravljen na proizvodnjo.

Zasnova majhnega električnega dostavnika pomeni, da lahko služi svojemu namenu v številnih državah in mestih. Škoda le, da pri Hondi niso razkrili električnega dosega vozila.

Namembnost lahko zaradi hitrega proizvodnega procesa in enostavno prilagodljivega oblikovanja v trenutku spremenijo, nove sestavne dele pa hitro proizvedejo s pomočjo 3D tiskalnika.

Prototip še nima uradnega imena, Honda pa bo svoj prvi tiskani avtomobil še letos pripeljala na tehnološki sejem CEATEC.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Honda.)

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Renault dviguje pričakovanja za Megane Grandcoupe
Novi Volkswagnov športni terenec bo Atlas