Novice

Renault dviguje pričakovanja za Megane Grandcoupe

Renault je pred pričetkom prodaje novega modela (pričakovano) poskrbel za podrobno predstavitev novinca. Tokrat je na vrsto prišel tretji član družine Megane, limuzinski Grandcoupe, ki bo svoje kupce iskal predvsem na trgih, kjer štirivratni modeli še niso potonili v pozabo.

Pri Renaultu pravijo, da novi Grancoupe povzema linije tradicionalne štirivratne limuzine in kupejevsko oblikovane limuzine. V mešanico so vrgli še aktualni oblikovalski jezik s prepoznavnim svetlobnim podpisom. Spredaj so nameščeni žarometi LED, ki jih dopolnjujejo dnevni žarometi LED v obliki črke C in zadaj prepoznavni razpotegnjeni žarometi LED. Limuzinski Megane meri v dolžino velikodušnih 4.630 milimetrov, je 1.810 milimetrov širok in ima 2.710 milimetrov dolgo medosno razdaljo. Prtljažni prostor ima 550 litrov, potniki na zadnji klopi pa imajo v primerjavi s kombilimuzino na zadnji klopi 57 milimetrov več prostora.

Potniška kabina se v grobem od ostalih dveh bratov ne razlikuje bistveno. V osrednji konzoli je nameščen 8,7-palčni pokončno postavljeni večopravilni sistem R-Link 2. Armaturno ploščo in vratne panele krasijo enaki materiali kot pri drugih Renaultovih modelih, merilnike, zračnike in sredinsko konzolo pa dodatno obdajajo obrobe v satenasti barvi.

Nekoliko odvisno od tržišča naj bi bilo mogoče Grandcoupe opremiti z vsemi asistenčnimi pripomočki. Poleg aktivnega tempomata, samodejnega zaviranja v sili, sistema za preprečevanje nenamerne menjave voznega pasu, zaznavanja predmetov v mrtvem kotu in vzvratne kamere se bo kupec lahko odločil še za nekatere dodatne bonbončke.

Motorna paleta je že poznana, saj bodo na voljo dva bencinska in trije dizelski agregati. Vstopna ponudba se bo pričela, tako kot smo že navajeni, z 1,6-litrskim atmosferskim bencinskim motorjem SCe 115 s 84 kilovati. Za bolj zahtevne bo na voljo 1,2-litrski prisilno polnjen TCe 130 s 97 kilovati. Dizelsko paleto pričenja Energy dCi 90 s 66 kilovati, sledita Energy dCi 110 z 81 kilovati in Energy dCi s 96 kilovati. Osnovni bencinski motor je opcijsko lahko opremljen z brezstopenjskim samodejnim menjalnikom CVT, pri TCe je opcijsko na voljo 7-stopenjski samodejni menjalnik EDC in pri dCi 110 6-stopenjski samodejni menjalnik EDC.

Za izdelavo limuzinskega Meganea bodo skrbeli v obratu v Turčiji, kjer že izdelujejo modela Clio in Clio Grandtour. Renault bo model Megane Grandcoupe prodajal v tridesetih državah sveta, med njimi tudi v Avstraliji, Kuvajtu, Združenih arabskih emiratih, Egiptu in na ostalih pomembnejših trgih.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Toyota in Daihatsu se bosta skupaj širila na razvijajoče se trge
Honda s prvim avtomobilom, ki ga je izdelal 3D tiskalnik