Novice

Honda v lovu na Guinessov rekord

Honda se z avtomobilom Civic Tourer 1.6 i-DTEC poteguje za naslov vozila z motorjem, ki ima najbolj učinkovito porabo goriva. Voznika Fergala McGratha in Juliana Warrena več kot 13.000 km dolga pot v lovu na nov Guinessov rekord vodi čez 24 kontinentalnih članic Evropske unije, včeraj pa ste ustavila tudi v Ljubljani.

Fergal McGrath in Julian Warren sta se na vožnjo podala v začetku meseca iz Aalsta v Belgiji ter bosta celotno pot vodila dnevnik porabe goriva. Potovanje bo trajalo 25 dni ter se zaključilo na izhodišču.

Vozilo mora za priznanje rekorda vstopiti v vseh 24 kontinentalnih držav EU ter imeti dokaze, ki vključujejo dnevnik vožnje, porabo, GPS zapise, fotografije ter podpise neodvisnih prič.

Navedbe potrjuje vgrajena sledilna naprava, ki prenaša podatke iz vozila v zbirni center, da bi zadostili zahtevam Guinnesove knjige rekordov. Vozilo mora biti standardni model, brez predelav, gorivo pa je vsakič  napolnjeno maksimalno, da je vedno enaka masa in s tem tudi poraba.

Voznika sta se včeraj ustavila na sedežu zastopnika AC Mobil v Ljubljani. Povedala sta, da sta po prevoženih 8.888 km s podvigom zadovoljna, da sta trenutno v načrtovanih okvirjih ter zelo optimistična glede doseganja cilja. Pot sta nadaljevala do Italije, sledijo še Španija, Portugalska,  ponovno Španija, Francija, Luxemburg in cilj v Belgiji.

Pot lahko spremljate na http://www.tracker.co.uk/RealFuelChallenge.

Avtomobilizem.com (Vir: Honda)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Honda v lovu na Guinessov rekord"


mrtwelvetrees
8 leta 10 meseci nazaj

kok je trenutna poraba ?

 
Prestrukturiranje skupine Volkswagen
Daljinsko upravljani Range Rover Sport