Novice

Honda za Ženevo napovedala električen prototip

Japonci so za letošnjo Ženevo napovedali predstavitev prototipa električno gnane Honde.

Sporočilu za javnost pripeta skica prototipa pri tem jasno namiguje, da bodo v Švico pripeljali prototip končni serijski podobi približanega koncepta Urban EV. Naj spomnimo, da so slednjega prvič pokazali poldrugo leto nazaj v Frankfurtu. Že takrat so Japonci namignili, da bodo Urban EV leta 2019 spravili do zrelosti za redno proizvodnjo. Tokratno sporočilo je pospremljeno s še enim takšnim zagotovilom. Namreč, da bodo še tekom letošnjega leta začeli s prodajo v Ženevi predstavljenega prototipa. To zelo verjetno pomeni tudi, da se lahko najkasneje v Frankfurtu nadejamo njegove dokončne serijske podobe.

Iz tokratne skice zgolj prednjega dela avta, prikazane iz nekoliko nesrečno izbrane perspektive, je sicer možno razbrati, da ta očitno ohranja črn pokrov odprtine sredi sprednjega dela avta. Ocenjujemo, da bo pod njim skrito priključno mesto za polnjenje njegovih litij-ionskih baterij. Kaže, da bosta prednja žarometa ohranila kombinacijo LED obročkov za dnevne svetilke, v obeh pa bosta bolj običajno oblikovana okrogla žarometa predvidoma ravno tako v LED tehniki. Iz fotografij zamaskiranih testnih prototipov, ki so v minulih mesecih zaokrožili po spletu, je dodatno razbrati, da je tudi ostali del avta zadržal dobršen del čistih linij in retro oblike takratnega koncepta. Iz njih je razvidno tudi, da se bo par »samomorilskih« vrat s panti zadaj umaknil tradicionalni izvedbi z dvema paroma klasično vpetih vrat. Dve sedežni klopi v kabini bosta izpodrinila ločena sedeža spredaj in trisedežna klop zadaj.

O pogonskem sklopu nam Honda še vedno noče ničesar zaupati, tako da v tem trenutku ugibamo, da bo elektromotor spredaj gnal prednji kolesi, baterija pa bo varno in iz prostorskih razlogov najbolj  učinkovito pospravljena v dno. Velikostno bo avto približno 10 centimetrov krajši od Jazza.

Več nam bo Honda razkrila najkasneje v Ženevi, na popolno razkritje serijskega modela pa bo zelo verjetno treba počakati na jesenski salon v Frankfurtu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Honda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Posodobljeni Ford Ranger za evropski trg
Posebna serija Toyotinega legendarnega terenca