Novice

Posebna serija Toyotinega legendarnega terenca

Na prihajajočem avtomobilskem salonu v Chicagu, ki odpira svoja vrata prihodnji mesec, bo največji japonski proizvajalec razstavil posebno serijo modela Land Cruiser (J200), ki pa bo na voljo zgolj preko luže. Z verzijo Heritage Edition namreč želijo pri Toyoti spomniti, da so s svojimi terenskimi vozili prisotni na ameriškem trgu že 50 let.

Toyota je sicer prvo generacijo svojega terenskega modela Land Cruiser ustvarila že leta 1951, a se je prvič pojavila v ZDA šele sedem let kasneje. V duhu praznovanja 50-letnice prihoda na ameriški trg bodo kupcem ponudili omejeno serijo 1.200 vozil različice Heritage Edition, ki pa bo stala (za njihov trg) dokaj zasoljenih 85.000 dolarjev.

Pri Toyoti so za osnovo vzeli verzijo J200, ki jo poznamo v tej obliki že vse od leta 2007 in katere že kar nekaj časa ni moč več najti na slovenskem trgu. Zgolj kot zanimivost, na stari celini je tovrsten model na voljo le še na Gibraltarju, Islandiji, Moldaviji, Ukrajini in seveda v Rusiji. Ameriška različica Heritage Edition bo sicer na voljo v dveh barvah (Midnight Black Metallic in Blizzard Pearl), na zunaj pa jo bo moč prepoznati še po posameznih napisih ter 18-palčnih platiščih BBS.

V notranjosti bo potnike pričakalo usnjeno oblazinjenje v črni barvi, ozaljšano s šivi v bronasti barvi. Ob omenjeni ceni pa verjetno ni presenečenje, da bo vozilo dodobra založeno z opremo, med katero ne manjka niti hlajenje sedežev, štiriconska klimatska naprava ter najsodobnejši info-zabavni element. Hkrati so pri Toyoti poskrbeli tudi za varnost, saj bodo že serijsko na voljo vsi asistenčni sistemi.

Pod motornim pokrovom brni že poznani 5,7-litrski V8 agregat, ki proizvede 386 KM, za prenos moči pa skrbi 8-stopenjska avtomatika.

Posebna serija Toyotinega legendarnega terenca se bo znašla v ameriških salonih v poletnih mesecih.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Honda za Ženevo napovedala električen prototip
Tudi Bentley napoveduje za Ženevo poseben model