Novice

Hrošč v terenski preobleki

Se spomnite koncepta Beetle Dune iz leta 2014 in podobnega koncepta iz davnega leta 2000? Nekoliko zapoznela produkcijska različica bo prvič razkrita na avtomobilskem salonu v Los Angelesu.

Kaj pravzaprav je Volkswagen Dune? To je višja, predelana različica Beetla. Volkswagen je inspiracijo dobil iz ”dune buggijev” iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja, vendar bi lahko oblikovalska ekipa, zaradi velikega usmerjevalnika zraka in širokih bokov, svoj navdih črpala tudi iz modela 911 Turbo, ki je prav tako krojil avtomobilski svet v sedemdesetih letih.

Dune bo na voljo v brezstrešni ali različici s trdo streho, celoten zunanjostni paket pa zaokrožijo terenski dodatki – plastične obrobe blatnikov, velika 18-palčna aluminijasta platišča in povišana oddaljenost od tal. Žal ne pričakujemo bistvenih terenskih sposobnosti in vsak, ki bi z modelom Dune preizkušal meje nemogočega, bi bil naravnost nor. Ime Dune je leta 2004 Volkswagen namenil modelu Polo, ki se je ponašal s podobnimi terenskimi dodatki.

Cene ostajajo skrivnost, a Dune bo na ceste zapeljal prihodnje leto. Kupci se bodo lahko odločali med petimi različnimi agregati – trije bencinski in dva dizelska z močjo od 103 do 218 ”konj”, na začetku pa bo na voljo izključno 1,8-litrski agregat TSI  s 170 ”konji”. Ponudbo bo krasila še pisana izbira zunanjostnih barv, med njimi bosta na voljo tudi Dark Bronze in Sandstrom Yellow, ki bi odlično pristajali tudi na originalnega hrošča.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kia želi postati najbolj ekološki proizvajalec vozil
Sméli načrti Bentleya