Novice

Sméli načrti Bentleya

Pred meseci so pri angleškem Bentleyu obelodanili novico, da precej resno razmišljajo o izdelavi novega družinskega člana ter se pri tem odločajo med športnim modelom ter manjšim SUV. Sedaj so potrdili, da bosta po vsej verjetnosti šla v serijsko proizvodnjo kar oba.

Znamka, ki spada v okrilje koncerna Volkswagen, se je zaradi odličnega odziva javnosti na prestižno Bentaygo sedaj odločila, da bo razširila svojo modelno paleto kar z dvema novima modeloma. Tako niso zavrgli ideje o športnem avtomobilu, ki so ga v prototipni izvedbi prikazali na letošnjem ženevskem avtomobilskem salonu (EXP 10 Speed 6), hkrati pa pripravljajo tudi cenejšo in manjšo verzijo Bentayge, ki naj bi vseeno stala okrog 180.000 ameriških dolarjev.

Po Bentleyevi napovedani časovnici naj bi prišel med kupce najprej omenjeni SUV, kar naj bi se zgodilo čez približno tri leta, šele potem tudi športni dvosedežnik. Športno uporabno vozilo, ki bo s svojimi proporci manjše od Porsche Cayenna ter večje od Macana, se bo verjetno ponašalo s šestlitrskim agregatom W12, pod motornim pokrovom pa se bo predvidoma znašel tudi turbodizelski V8.

Novi SUV sicer čaka še na zeleno luč Volkswagnovih velmož (sicer je novi model že dokončno oblikovan), medtem ko bo usoda serijskega modela EXP 10 Speed 6 dokončno znana po lansiranju športnega terenca.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Bentley)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Hrošč v terenski preobleki
Poletje bo začinil novi Fiat 124 Spider