Novice

Hyundai bo predstavil pametnega glasovnega asistenta

Hyundai bo z letom 2019 v svojih novih modelih uvedel napreden sistem za pomoč vozniku z glasovnim upravljanjem, ki bo znal predvideti voznikove potrebe ter bo ponujal dodatne funkconalnosti, kot je na primer nastavljanje temperature v potniški kabini.

Sistem Intelligent Personal Assistant bo med drugim lahko predlagal vozniku čas odhoda, da bi slednji prispel pravočasno na dogovorjeni sestanek ob upoštevanju trenutnih podatkov o prometu. Proizvajalec med drugim napoveduje, da bodo uporabniki z glasovnim asistentom lahko tudi nadzirali domače pametne elektronske naprave, pri čemer že danes nudi možnost obratne komunikacije med pametnimi napravami, ki so kompatibilne z vmesnikom Amazon Alexa, in avtomobilom.

Virtualni pomočnik bo nadziral nadzor delovanja sistemov, ki so jih vozniki do sedaj morali upravljati ročno, na primer zaklepanje vrat, nadzor panoramske strehe ali nameščanje sistema klimatizacije. Pri tem naj bi omogočal celo prepoznavo in izvedbo dveh zaporednih glasovnih ukazov v enem stavku. Za razvoj sistema se je Hyundai povezal s podjetjem SoundHound iz Silicijeve doline, ki razvija tehnologijo za zvočno prepoznavo.

Korejski avtomobilski velikan bo sistem Intelligent Personal Assistant predstavil v okviru koncepta voznikovega delovnega prostora na sejmu CES v Las Vegasu naslednji mesec. Poleg tega naj bi zgodaj v prihodnjem letu v naslednjo generacijo avtomobilov na gorivne celice v Koreji namestili poenostavljeno različico, ki bo v začetku razumela le angleški jezik.

Avtomobilizem.com (Vir: Hyundai, Motor Trend. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Leta 2030 namerava Toyota prodati milijon električnih vozil letno
Musk pripravlja Teslo Roadster za let v vesolje