Novice

Musk pripravlja Teslo Roadster za let v vesolje

Glede na to, da je Musk znan po svojih nenavadnih, včasih celo ekscentričnih potezah, ni nič čudnega, da bo za testni let v vesolje namesto običajnega balasta uporabil aktualni Tesla Roadster.

Ob najavi načrtov za SpaceX raketo Falcon Heavy je Musk obljubil, da bo v vesolje dostavil rdeči Tesla Roadster, za dramatičen učinek pa naj bi se vse skupaj dogajalo ob spremljavi Bowiejeve legendarne pesmi Space Oddity. Očitno se ni niti šalil niti ni pretiraval, saj je v teh dneh na svojem profilu Instagram postregel s številnimi fotografijami, ki kažejo priprave Roadsterja za januarski let v smeri Marsa.

V zapisu je Musk med drugim povedal, da se za simulacijo obremenitve nosilnosti raket običajno uporabljajo betonski ali jekleni bloki, sami pa so se namesto takšne dolgočasne izbire raje odločili za rdeči Roadster, ki bo odpotoval proti Rdečemu planetu. V iskanju ekstremov je podjetni milijonar zagotovo dosegel vsaj to, da se nam bo za kar nekaj časa v glavi zadržala ideja v vesolju večno krožečega Roadsterja ob spremljavi Space Oddity – kar je bil predvidoma tudi namen celotne akcije.

Avtomobilizem.com (Vir: Elon Musk, Autoblog. Foto: Elon Musk Instagram.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Hyundai bo predstavil pametnega glasovnega asistenta
Apple je zaščitil navigacijski sistem za samovozeče avtomobile